Από την πρώτη στιγμή της απόλυσης της συναδέλφισσας καθαρίστριας, το ΕΚΝΔ κατήγγειλε την απόλυση ως παράνομη και αντίθετη προς τη νομοθεσία περί καταπολέμησης πάσης φύσεως διακρίσεων και εν προκειμένω, λόγω ηλικίας.

Το ΕΚΝΔ στήριξε έμπρακτα την απολυμένη καθαρίστρια στην ορισθείσα από την Επιθεώρηση Εργασίας τριμερή συνάντηση για τις 23/11/2021, στην οποία όμως ο Δήμος Ναυπακτίας δεν απέστειλε εκπρόσωπο.

Ο φάκελος παραπέμφθηκε λόγω αρμοδιότητας στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με το από 20/1/2022 πόρισμά του, δικαιώνει την απολυμένη καθαρίστρια και την νομική επιχειρηματολογία του ΕΚΝΔ και προτείνει την επάνοδο της απολυμένης καθαρίστριας στη θέση εργασίας της.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και με γνώμονα το συμφέρον της απολυμένης συναδέλφισσας, αλλά και το γενικότερο συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, το ΕΚΝΔ καλεί τον Δήμο Ναυπακτίας να:

  • Προβεί άμεσα στην επάνοδο της απολυμένης συναδέλφισσας στη θέση εργασίας της
  • Καταβάλλει αναδρομικά τους μισθούς από την ημερομηνία απόλυσης
  • Καταβάλλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στο διάστημα απόλυσης

Τέλος, καλούμε τον Δήμο Ναυπακτίας να εναρμονίσει τον τρόπο λειτουργίας του σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4443/2016, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα διακρίσεων σε θέματα εργασίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...