Δώστε πίσω τα λεφτά που χρωστάτε στο Γιώργο Κουρή

ΕΠΙ 36 ΧΡΟΝΙΑ MAΣ ΛΗΣΤΕΥΕ ΤΟ IKA ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΠΑΞΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ 20 ΔΙΣ

Με δυο ιστορικες αποφασεις, την 1314/16 και την 1483/16, το Συμβουλιο Επικρατειας, μετα τον Αρειο Παγο, τον δικαιωσε πανηγυρικα!

ΕΔΩ και ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ολόκληρα χρόνια, το ΙΚΑ ΛΗΣΤΕΥΕ τον Γιώργο Κουρή, υποχρεώνοντάς τον, για καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – γιατί δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι σε κανένα πολιτικό – να πληρώνει δύο φορές ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ εισφορές, για κάθε εργαζόμενο! Μία στο ΙΚΑ και μία στο αμαρτωλό Αγγελιόσημο!!! Πολλές φορές μάλιστα κάποιοι από τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του ΙΚΑ, προφανώς κατόπιν ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ εντολών, ασφάλιζαν πολλούς από τους εργαζόμενους στο συγκρότημα Κουρή, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ(!) και μια στο Αγγελιόσημο ΤΕΣΣΕΡΙΣ(!!!), με τη δικαιολογία, ότι επειδή κάποιοι από τους εργαζόμενούς μας, είχαν μια εκπομπή την εβδομάδα στο Κ29, μια εκπομπή την εβδομάδα στο «Ράδιο Αθήνα» και έδιναν 1 ή 2 άρθρα την εβδομάδα στην «Αυριανή», τους ασφάλιζαν, ότι δούλευαν ΤΡΙΑ ΟΚΤΑΩΡΑ την ημέρα!!!

ΦΩΝΑΖΕ ο κακομοίρης ο Κουρής, σε όλους τους Πρωθυπουργούς ακόμα και στο σημερινό, σε όλους τους υπουργούς, σε όλους τους Διοικητές και τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, ότι αυτή η τακτική σε βάρος του Συγκροτήματος ΚΟΥΡΗ ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ και κανένας, επί τριάντα έξι χρόνια, δεν μας άκουγε, εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη, που όταν διοικούσαν το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνώρισαν το ΔΙΚΙΟ του Κουρή και μάλιστα το ομολόγησαν δημόσια, αλλά τα προβλήματά μας δεν λύθηκαν ποτέ, γιατί πάντοτε τα μπλόκαραν οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι.

ΟΛΕΣ οι άλλες εφημερίδες και τα κανάλια δεν πλήρωσαν ποτέ ΙΚΑ, γιατί πλήρωναν, για την ασφάλεια των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ, οι… ΠΕΛΑΤΕΣ τους!!!

ΔΗΛΑΔΗ ο κάθε διαφημιζόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πλήρωνε 20% επί της αξίας κάθε διαφήμισης, για να ασφαλίζονται πλουσιοπάροχα, σαν λόρδοι, ΜΟΝΟ οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, όσοι δεν ήταν γραμμένοι στην ΕΣΗΕΑ, σαν και εμάς, ΠΛΗΡΩΝΑΝ, ΔΥΟ Ασφαλιστικές εισφορές για κάθε εργαζόμενο, ΜΙΑ στο ΙΚΑ και άλλη ΜΙΑ στο Αγγελιόσημο…

ΚΕΡΑΤΑΣ και… δαρμένος που λένε!..

ΤΟ 1982 το ΠΑΣΟΚ, στο συνδικαλιστικό νόμο 1264 που έφτιαξε, ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ το προνόμιο της ΕΣΗΕΑ με την Ειδική Διάταξη, άρθρο 31! Αλλά, δεν θα το πιστέψετε, ότι αυτός ο νόμος ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ποτέ! Τον ΚΡΥΨΑΝΕ όλοι. Το φαγοπότι συνεχιζόταν και το κορόιδο ο Κουρής πλήρωνε!..

ΚΑΘΕ μέρα ανεβοκατέβαινε τις σκάλες των ανακριτών και των εισαγγελέων και είχαν πιαστεί τα… νεφρά του να κάθεται, συνεχώς στο σκαμνί του κατηγορούμενου!..

ΜΕΣΑ σε 5 μόνο χρόνια από τις 29-12-1995 έως την 1-9-2011 ο Γ. Κουρής είχε πάει κατηγορούμενος 2.600 φορές(!!!). Πολλές φορές μάλιστα ήταν κατηγορούμενος 2-3 φορές την ίδια μέρα σε διαφορετικά δικαστήρια!

ΤΕΛΙΚΑ το 2000 ο Γιώργος Κουρής πήρε μια ανώνυμη επιστολή, που κάποιος καλός άνθρωπος – καλή του ώρα όπου και να βρίσκεται – του έγραφε: «Κορόιδο Κουρή, επειδή εκτιμούμε τη λεβεντιά σου και επειδή ντρεπόμαστε να βλέπουμε μόνο εσένα κατηγορούμενο και όλοι οι άλλοι εκδότες να τριγυρνάνε με τα κότερα και να ξημεροβραδιάζονται στα μπουζούκια, σε ενημερώνουμε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΑ πληρώνεις ΙΚΑ. Πάρε κορόιδο Κουρή και το νόμο 1264/82, μπας και βρεις το δίκαιό σου».

ΠΑΙΡΝΕΙ «αγκαλιά» το νόμο ο Γιώργος Κουρής και τον πήγαινε και τον έδειχνε σε όλα τα υπουργεία και σε όλα τα γραφεία του ΙΚΑ και όλοι τον… ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ, ότι δεν υπάρχει τέτοιος νόμος(!!!). Τους έδειχνε ο Γιώργος Κουρής το ΦΕΚ και μου έλεγαν οι απατεώνες, ότι δεν ισχύει!..

ΤΕΛΙΚΑ κατέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος με το υπ΄ αριθμ. 6664/2002 έγγραφο προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ, τους έλεγε ότι ο νόμος ΙΣΧΥΕΙ και να μου επιστρέψουν τα λεφτά που είχε πληρώσει σαν αχρεωστήτως καταβληθέντα. Όσο τα είδατε εσείς τα λεφτά, άλλο τόσο τα είδε και ο Γιώργος Κουρής!

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ οι εφημερίδες και πολλοί αφελείς φώναζαν και έγραφαν τον Γιώργο Κουρή… κλέφτη, γιατί λέει έκλεβε το ΙΚΑ που τον ΛΗΣΤΕΥΕ, οπότε αναγκάστηκε να καταφύγει στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στον Άρειο Πάγο.

Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την υπ΄ αριθμ. 673/2003 απόφαση τον δικαιώνει, αλλά οι υπουργοί πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ βγάζει ΤΕΣΣΕΡΙΣ αποφάσεις τις υπ΄ αριθμ. 65/2003, 570/2004, 2149/2004, 1743/2007 και τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, πανηγυρικά, αλλά και αυτές τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας τις γράφουν όλοι όσοι επιδίωκαν την οικονομική εξόντωση του συγκροτήματός μας, στα παλιά τους τα παπούτσια.

ΤΕΛΙΚΑ απειλούμενος ο Γιώργος Κουρής με οικονομική καταστροφή πουλάει κοψοχρονιά το 50% του STAR CHANNEL, πουλάει το «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ», την εφημερίδα «ΝΙΚΗ», το «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και πουλάει και το 50% του ALTER στους απατεώνες που τελικά το έκλεισαν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ελπίδα μας το Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίον με ΔΥΟ ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του την υπ΄ αριθμ. 1314/2016 και την υπ΄ αριθμ. 1483/2016 τον δικαιώνει πανηγυρικά και ΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΕΡΜΑ στην επί 36 χρόνια ταλαιπωρία και ομηρία του.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ γι΄ αυτή την απίστευτη ιστορία θα σας δώσει ο ίδιος ο Γ. Κουρής την Δευτέρα στις 12 το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο «KONTRA» και θα τρίβετε όλοι τα μάτια σας.

ΣΗΜΕΡΑ θέλουμε να εκφράσουμε την ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ μας σε όλους τους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί παρά τις γκρίνιες μας, για τα σφάλματα ορισμένων δικαστών, αποδεικνύεται ότι έστω και αργά η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αποδίδει το ΔΙΚΑΙΟ και ο κόσμος το βρίσκει, όταν επιμένει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ επίσης τους δικηγόρους μας, τον καθηγητή Πάνο Λαζαράτο, που είχε κάνει τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την Μαρία Κωστοπούλου, τον Στάθη Γκότση, τον Θέμη Σοφό και τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, καθώς και όλους τους άλλους, τους λίγους καλούς φίλους, που συμπαραστάθηκαν στο σκληρό αγώνα που δώσαμε επί 36 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή, για να βρούμε το ΔΙΚΙΟ μας.

ΘΑ θέλαμε να κλείναμε εδώ το θέμα και να μην ξανασχοληθούμε με αυτό. Επειδή όμως θα πρέπει να μην ξαναϋπάρξουν ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΤΙΜΙΕΣ στο Κράτος, θα κάνουμε αγωγές πρώτον στο κράτος και στο ΙΚΑ για να μας επιστρέψουν τα λεφτά που τόσα χρόνια μας έκλεβαν και δεύτερο ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς και κρατικούς υπαλλήλους, που επί 36 χρόνια μας δημιούργησαν αυτό τον ΓΟΛΓΟΘΑ, γιατί νόμιζαν, οι ηλίθιοι, ότι ο Γιώργος Κουρής θα τα παρατούσε και θα πήγαινε στο χωριό του να φυλάει πρόβατα, για να τον ξεφορτωθούν!

Ιστορικές αποφάσεις

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις του Α Τμήματος, με αριθμούς 1314/2016 και 1483/2016, έκρινε ότι μη νομίμως το ΙΚΑ επέβαλε σε βάρος της εκδοτικής επιχείρησης Γ.Α. ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ εισφορές για την επικουρική ασφάλιση και την ασφάλιση για ασθένεια (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) δημοσιογράφων που απασχολούνται σε εφημερίδα. Οι δημοσιογράφοι υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΠ, ανεξαρτήτως του αν είναι ή όχι μέλη συγκεκριμένων επαγγελματικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ). Η διάταξη του άρθρου 31 του ν. 1264/1982, η οποία ορίζει ότι καταργείται κάθε διάταξη νόμου που περιορίζει ή εξαρτά την εργασία και τα παρεπόμενα από αυτήν δικαιώματα των απασχολουμένων στον Τύπο από τη συμμετοχή τους ή μη σε επαγγελματικές οργανώσεις, καταλαμβάνει και τα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης και, επομένως, οι διατάξεις του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, στο μέτρο που εξαρτούν την πρόσβαση σε ασφαλιστικά δικαιώματα από τη συμμετοχή των εργαζομένων σε επαγγελματική ένωση είναι ανίσχυρες.

Περαιτέρω, όπως έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι αδιάφορο και δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ η υποβολή αίτησης από την πλευρά των ενδιαφερομένων, καθόσον οι δημοσιογράφοι υπάγονται υποχρεωτικώς στην ασφάλιση του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα.

Η επιχείρηση Γ.Α. ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ δικαιώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο μετά από 16 χρόνια δικαστικών αγώνων, αφού οι επίδικες πράξεις επιβολής εισφορών του ΙΚΑ ανάγονται στο 2000! Οι εν λόγω αποφάσεις του ΣτΕ αποτελούν ορόσημο και φυσικά αλλάζουν τα δεδομένα σε όλο τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης.

Με τις υπ΄ αριθμ. 1314 και 1483 του 2016 αποφάσεις του, το Α΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας προεδρευόμενο από το σημερινό Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Νίκο Σακελλαρίου κονιορτοποίησε κυριολεκτικά τις αναιρέσεις του ΙΚΑ εναντίον αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες είχανε γίνει δεκτές προσφυγές της εταιρείας Γ.Α. ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, εναντίον καταλογιστικών πράξεων του ΙΚΑ.

Σημειώνεται ότι οι απορριπτικές για το ΙΚΑ εφετειακές αποφάσεις είχαν εκδοθεί επί εφέσεων του κατά αποφάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες είχαν γίνει δεκτές προσφυγές από τις εταιρείες Κουρή.

Με τις παραπάνω αναιρετικές αποφάσεις του ΣτΕ απορρίπτονται ένας προς ένα, όλοι οι ισχυρισμοί του ΙΚΑ και του ΕΔΟΕΑΠ και δικαιώνονται πλήρως οι ισχυρισμοί των εταιρειών Κουρή, ύστερα από σκληρούς αγώνες 36 χρόνων.

Ύστερα από την έκδοση των αποφάσεων αυτών που στο σκεπτικό τους συμπορεύονται πλήρως προς το σκεπτικό προγενέστερων παρεμφερών αποφάσεων του Αρείου Πάγου όπως η υπ΄ αριθμ. 65/03 του πολιτικού τμήματος και οι υπ΄ αριθμ. 570, 2149/04 και 1743/2007 του ποινικού τμήματος θα πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής:

1) Ο ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να προβεί σε άμεση ασφάλιση των εργαζομένων τους οποίους αρνείται να ασφαλίσει επειδή δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.

2)Το ΙΚΑ οφείλει να προβεί επίσης σε άμεση διαγραφή καταλογιστικών πράξεων εισφορών για απασχολούμενους, που δεν υπάγονται στην ασφάλισή του αλλά στην ειδική του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ και κυρίως να επιστρέψει εντόκως όλα τα καταβληθέντα ποσά, μαζί με τις ανάλογες προσαυξήσεις και να αποζημιώσει στο ακέραιο όλες τις ζημιές θετικές και αποθετικές που έχει υποστεί εδώ και 36 χρόνια το συγκρότημα Κουρή.

3)Τόσο το ΙΚΑ όσο και τα οικεία ΚΕΑΟ, οφείλουν να προβούν σε άμεση άρση των αναγκαστικών μέτρων (κατασχέσεις – δεσμεύσεις λογαριασμών κτλ.), κατά των κατά καιρούς νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών Κουρή.

4)Η κυβέρνηση και ειδικότερα οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να εποπτεύσουν την εφαρμογή της νομιμότητας και τη συμμόρφωση με το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ των οργανισμών που έχουν παρανομήσει και να φροντίσουν να αποκατασταθούν όλες οι οικονομικές βλάβες των «θυμάτων» των επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις του ομίλου Κουρή που έχουν υποστεί τρομακτική οικονομική ζημιά και απίστευτη ταλαιπωρία από την παρανομία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε δικαίωμά τους εναντίον τόσο των υπευθύνων νομικών προσώπων όσο και εναντίον των διοικήσεών τους προσωπικά.

(Ολόκληρη η ιστορική απόφαση 1483/2016 του Συμβουλίου της Επικρατείας στη σελίδα 7).

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...