Εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εγκατέλειψαν την Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται την πρεσβεία της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Το αεροπλάνο απογειώθηκε, όλοι έχουν φύγει», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «RIA».

Ο Μπαράκ Ομπάμα διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών που ήταν ύποπτοι για την άσκηση κατασκοπείας, ενώ επέβαλε περιορισμούς σε δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, στον απόηχο της υπόθεσης των υποκλοπών κατά οργανισμών και προσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απέλαση Αμερικανικών διπλωματών από τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι θα καθορίσει τη στάση του, επί τη βάσει των ενεργειών του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Εκπρόσωπος Τραμπ: Ενδεχομένως δυσανάλογες οι κυρώσεις κατά της Μόσχας

Ενδεχομένως δυσανάλογες χαρακτήρισε τις κυρώσεις κατά της Μόσχας ο εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Σον Σπάισερ, αναφερόμενος στην απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών.

Μιλώντας στο δίκτυο ABC, ο Σον Σπάισερ επεσήμανε ότι ο Ντόναλντ  Τραμπ θα θέσει ερωτήματα στις υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ, μετά από την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη να επιβάλει το κλείσιμο δύο ρωσικών διπλωματικών αποστολών και νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων.

Τα μέτρα ελήφθησαν ως αντίποινα για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών υπηρεσιών και οργάνων του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως κατηγορεί τη Μόσχα η Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Σάββατο ο μεγιστάνας εξέφρασε τις αμφιβολίες του αναφορικά με τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...