Εγκρίθηκε από την Βουλή το Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον Τουρισμό!

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Εγκρίθηκε από την Βουλή, η συνεργασία Ελλάδας και Αιγύπτου στον Τουρισμό!  Μία μεγάλη ευκαιρία για δύο από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της ανατολικής Μεσογείου, να εκμεταλλευτούν την στρατηγική τους θέση στην αγορά και να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στο προϊόν τους.  Όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κοντούρα, δίδεται η δυνατότητα η Ελλάδα να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό των Αιγυπτίων για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με σημαντικά οφέλη στην ενίσχυση των τουριστικών ροών καθώς και των εσόδων, δεδομένου ότι εκτιμάται σε περίπου 5 εκατ. ο αριθμός των Αιγυπτίων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου που ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο.

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για Συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου», επικυρώθηκε το Μνημόνιο Κατανόησης που είχε υπογραφεί στις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Κάιρο, από την αρμόδια Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά και τον Αιγύπτιο τότε Ομόλογό της κ. Hisham Zaazou.

Κατά την ομιλία της στην Βουλή, η αρμόδια υπουργός, τόνισε ότι σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου από το 2015 με ορίζοντα τετραετίας και στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος σε δυναμικές αγορές,  η Αίγυπτος συγκαταλέγεται στις αγορές στρατηγικής προτεραιότητας. Τώρα, αποτελεί στρατηγική επιλογή η ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή, και ειδικά σε αυτήν την συγκυρία για την προώθηση της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και την ανάδειξη του ρόλου της ως ισχυρό πόλο έλξης  παγκόσμιου τουρισμού.

Τώρα,  συστήνεται η  Μικτή Επιτροπή Τουρισμού που θα  επιβλέπει την υλοποίηση του Μνημονίου και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσω διμερών διαβουλεύσεων και μέσω της υποβολής προτάσεων στις αρμόδιες αρχές.

Τι προβλέπει το Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου

Από το υπουργείο Τουρισμού τονίζεται η μεγάλη σημασία της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, με την οποία ενισχύονται: 

  • Η προσπάθεια διευκόλυνσης και αύξησης των τουριστικών ροών, και η ενθάρρυνση των Συνδέσμων των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων να δημιουργούν και να προωθούν τουριστικά πακέτα που συνδυάζουν επισκέψεις στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο σε αγορές τρίτων χωρών.
  • Η συνεργασία στην διαφήμιση και προβολή για η ενθάρρυνση της αμοιβαίας τουριστικής προβολής μέσω της ανταλλαγής πληροφοριακού, διαφημιστικού υλικού κ αι άλλο υλικού προβολής, την ενθάρρυνση της συμμετοχής των Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού των δύο χωρών  σε τουριστικές εκθέσεις, γεγονότα, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις προώθησης του τουρισμού στις δύο χώρες,  καθώς επίσης και τη διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης για ταξιδιωτικούς πράκτορες και ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους.
  • Η συνεργασία με  ανταλλαγή πληροφοριών και υλικού τεκμηρίωσης στον τομέα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Η ανταλλαγή πληροφοριών  που αφορούν στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και νομοθεσία καθώς και έρευνα για την τουριστική ανάπτυξη
  • Η ενθάρρυνση της αμοιβαίας προώθησης και διευκόλυνσης των επενδύσεων  Ελλήνων και Αιγυπτίων επιχειρηματιών, και κοινών επιχειρήσεων στους αντίστοιχους τουριστικούς τομείς τους.
  • Η ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας στον τομέα των Ειδικών Μορφών Τουρισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό, στον καταδυτικό τουρισμό, στον προσκυνηματικό τουρισμό, στον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας και στον οικοτουρισμό, μέσα από την ανταλλαγή επισκέψεων εμπειρογνωμόνων, τεχνογνωσίας και πρακτικής εμπειρίας και τη διοργάνωση εργαστηρίων και σεμιναρίων και στις  δύο χώρες.
  • Η ανάπτυξη συνεργασιών  στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού καθώς και άλλων διεθνών οργανισμών που σχετίζονται με τον τουρισμό και των οποίων και οι δύο χώρες είναι μέλη.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...