Εγχειρίδιο για… «οπλοστάσια»!!

Εγχειρίδιο για… «οπλοστάσια»!!
Πλούσια ήταν τα ευρήματα, που ανακάλυψαν οι διωκτικές αρχές στον φορητό υπολογιστή του Αναστάσιου Θεοφίλου, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της συμμετοχής του στην οργάνωση  «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Βρέθηκαν ένα εγχειρίδιο εκστρατείας του Γ.Ε.Σ. για συντήρηση πιστολιών μάχης, όπως 45άρια, Glock 17 των 9mm, στρατιωτικών όπλων G3 και A3 των 7,62mm και αρχεία εικόνων με πυροβόλα.

Ο υπολογιστής εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου για την αιματηρή ληστεία της Πάρου, στην οδό Τυμφρηστού στην Λαμία.

Βρέθηκαν ακόμη λογισμικό διαγραφής αρχείων, αρχεία με κείμενα γραμματοσειρών για ταυτότητες, κενά δελτία ταυτοτήτων, άδειες οδήγησης, δελτία ταυτότητας σε διάφορα στάδια επεξεργασίας, ψεύτικες γενειάδες και μουστάκια, δελτία ταυτοτήτων πολιτών, δελτίο ταυτότητας αστυνομικού, φωτογραφίες ατόμων, τύπου διαβατηρίου, φωτογραφίες ατόμων, ανάμεσα στις οποίες και αυτές νεκρών αστυνομικών, στρογγυλές σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών, στοιχεία και υπογραφές διαφόρων ατόμων, καθώς και αποσπάσματα από χάρτες διαφόρων περιοχών.

Ο Θεοφίλου κατηγορείται, εκτός από την ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση, και για την κατοχή όπλων και εκρηκτικών και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό, που βρήκαν, στο παρελθόν, οι αρχές στις γιάφκες της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή και ο συνήγορός του χαρακτήρισε «ισχνά» τα εναντίον του στοιχεία.  Δήλωσε, μάλιστα, στη δικογραφία πως «υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικών που υποστηρίζουν ότι μοιάζει με κάποιον, που έκανε παρέα με τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους “Πυρήνες”».

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...