Εκατομμύρια δολάρια άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές στις Φιλιππίνες

Μαράουι

 Φιλιππινέζοι στρατιώτες βρήκαν δεσμίδες χαρτονομισμάτων και επιταγές συνολικής αξίας 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, παρατημένα από Ισλαμιστές μαχητές που κρατούσαν την Μαράουι Σίτυ. Η ανακάλυψη αυτή σύμφωνα με στρατιωτικούς είναι η απόδειξη ότι οι τζιχαντιστές αποχωρούν.

 Σε ένα σπίτι βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο φορτωμένο με χρήματα συνολικής αξίας 52,2 εκατομμυρίων Φιλιππινέζικων πέσος, δηλαδή περίπου 1,06 εκατομμύρια δολάρια, μαζί με επιταγές για μετρητά αξίας 27 εκατομμυρίων πέσος (550,000 δολάρια).

 «Η κατάσχεση αυτών των χρημάτων δείχνει ότι τρέχουν γιατί οι κυβερνητικές δυνάμεις πιέζουν και συγκεντρώνονται στην καταστροφή τους» δήλωσε ο αξιωματικός επιχειρήσεων των πεζοναυτών, Ροουάν Ρίμας, σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη καθώς ελικόπτερα με πολυβόλα άνοιγαν πυρ πάνω από το κεφάλι του.

 Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Τζο-Αρ Χερρέρα δήλωσε ότι η ανακάλυψη των χαρτονομισμάτων και των επιταγών είναι αποδεικτικό στοιχείο ότι οι μαχητές είχαν διασυνδέσεις με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Ωστόσο, είπε ότι χρειάζεται έρευνα για να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του, ενώ πιθανόν είναι τα λεφτά να προέρχονται από τράπεζα που δημιουργήθηκε την πρώτη μέρα της πολιορκίας. Ένα υποκατάστημα της Landbank είχε δεχθεί επίθεση και είχε ακουστεί ότι ανοίχτηκε ένα χρηματοκιβώτιο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/287170-Ekatommyria-dolaria-aphesan-piso-toys-oi-tzichantistes-stis-PHilippines ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...