70.000 δέντρα θα φυτευτούν συνολικά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τον Άγιο Στέφανο, μέσω του προγράμματος αναδάσωσης της Παπαστράτος

Sponsored Content

Εκεί, στην καρδιά του Άγιου Στέφανου, όπου μέχρι πρότινος αντίκριζες παντού μόνο καμένα, 300 δέντρα (χαρουπιές, κουτσουπιές, κουμαριές, κυπαρίσσια, πεύκα, σχίνα, αριές) έχουν ήδη φυτευτεί.

Πρόκειται για τη συμβολική αρχή του προγράμματος αναδάσωσης της Παπαστράτος, συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού) με τη συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας, τοπικών φορέων, εκπροσώπων της Πολιτείας και εξειδικευμένων επιστημόνων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάδοχου Αναδάσωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι η πρώτη που ξεκίνησε να υλοποιείται μετά από τις φετινές πυρκαγιές. Περιλαμβάνει συνολικά τη φύτευση 70.000 δένδρων έως το 2023 σε έκταση 1.000 στρεμμάτων (500 στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και 500 στον Άγιο Στέφανο).

Επιπλέον, η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει όχι μόνο τη φύτευση και φροντίδα των δέντρων μέχρι το 2026 αλλά και την υποχρέωση, με την ολοκλήρωση κάθε φυτευτικής περιόδου, να ενημερώνει δημόσια τους αρμόδιους φορείς για την πορεία του προγράμματος και για βελτιωτικές κινήσεις. Την εποπτεία της αναδάσωσης φροντίζει ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ σε αυτή θα εφαρμοστούν οι καλύτερες διεθνείς πρακτικές φύτευσης και παρακολούθησης.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο είδος των δέντρων που θα φυτευτούν, με την τελική επιλογή να περιλαμβάνει μια μίξη κωνοφόρων και πλατύφυλλων δέντρων, κάτι που εμπλουτίζει και βοηθάει τη φύση με φυτά που θα είναι και πυρανθεκτικά, αυξάνοντας έτσι και τη βιοποικιλότητα αλλά και την ανθεκτικότητά της.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Συνεχίζουμε Μαζί» της Παπαστράτος και εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Έναν στόχο για τον οποίο η εταιρεία, όπως έχει δεσμευτεί, θα κατευθύνει κάθε χρόνο το 50% των πόρων που προσφέρει για πρωτοβουλίες στήριξης του κοινωνικού συνόλου.

Η κλιματική κρίση είναι μια σκληρή πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί. Η ώρα για συντονισμένη και ολοκληρωμένη δράση είναι τώρα. Και κάθε ενέργεια αναγέννησης, όπως αυτή, έχει τη δική της προστιθέμενη αξία για να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί, αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Πηγή protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...