Εννέα μήνες με αναστολή σε μέλος του Ρουβίκωνα… για μία ανάρτηση στο Facebook

Εννέα μήνες με αναστολή σε μέλος του Ρουβίκωνα… για μία ανάρτηση στο Facebook
Εννέα μήνες με αναστολή σε μέλος του Ρουβίκωνα… για μία ανάρτηση στο Facebook


28/01/2020 – 20:41

Το Αυτόφωρο Μονομελές δικαστήριο καταδίκασε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα Γιώργο Καλαΐτζίδη σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή για το αδίκημα της διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων.

Έτσι τουλάχιστον ερμήνευσε το δικαστήριο ένα σχόλιο του στο Facebook, μετά την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στον ΣΕΒ

Για το ίδιο σχόλιο κατηγορήθηκε και για ηθική αυτουργία σε φθορές, αδίκημα για το οποίο αθωώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο καταδικάζει κάποιον για το αδίκημα της διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων για μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ακροαματική διαδικασία επικράτησε ένταση όταν η Άννυ Παπαρούσου, συνήγορος του κατηγορούμενου συγκρούστηκε με τον εισαγγελέα της έδρας. Η κ. Παπαρούσου χαρακτήρισε το αδίκημα εμφυλιοπολεμικό, ενώ αναφέρθηκε και σε κατάλοιπα της επταετίας στα νομικά και κοινωνικά πλαίσια. Η αποστροφή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να γραφτούν στα πρακτικά όσα είπε η συνήγορος, πιθανόν για να κινήσει εις βάρος της πειθαρχικές διαδικασίες.

Ο ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

Πριν λίγο έφυγα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Μου έριξαν 9 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ για την κατηγορία (χουντικής προέλευσης)της “διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων ή διχόνοια”.Και η ποινή αυτή για μια ανάρτηση που έκανα στο Facebook για τον ΣΕΒ!
Ούτε ο Μιχαλολιάκος δεν καταδικάστηκε σε δίκη που είχε με την συγκεκριμένη κατηγορία.Ουσιαστικά δεν θυμάμαι κανέναν να έχει καταδικαστεί για “διέγερση” και ειδικά με τόσο μεγάλη ποινή.
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΟΥΝΤΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...