Εντυπωσιακά σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας

Εντυπωσιακά σύννεφα καλύπτουν τον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας
Στη θέα τους ο καθένας θα εντυπωσιαζόταν ή ακόμα και θα τρόμαζε. Κάποιοι μάλιστα μπορεί να σκέφτονταν τις προφητείες των Μάγια ή ακόμα και αυτή του Μαλαχία και να φοβούνταν πως η συντέλεια πλησιάζει.

Όμως, τα σύννεφα που κάλυψαν τον ουρανό της περιοχής Καντέρμπερι στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι άλλο από φαινόμενο που ανακάλυψαν και φωτογράφησαν επιστήμονες.

Τα σύννεφα αυτά αν και μοιάζουν απειλητικά με το πυκνό πάπλωμα που σχηματίζουν στον ουρανό, αποτελούν μια νεότερη γενιά νεφών, τα λεγόμενα «Undulatus Αsperatus» τα οποία εξετάζουν οι ειδικοί με έντονο ενδιαφέρον.

Η φωτογραφία αυτή, που επέλεξε σήμερα η NASA για την ιστοσελίδα της στην κατηγορία «φωτογραφία της εβδομάδας», τραβήχτηκε το 2005 στα Χάμερ Σπρινγκς του Καντέρμπερι της Νέας Ζηλανδίας και το θέαμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με τη NASA, αυτή η σπάνια και ιδιαίτερη μορφή νεφών μπορεί να έχει σχέση με τα νέφη που σχηματίζονται κοντά σε βουνά, ωστόσο παραμένει άγνωστο το πώς δημιουργούνται. Οι επιστήμονες πιστεύουν πάντως ότι μπορεί να σχετίζονται με νέφη που προκαλούν έντονες καταιγίδες ή ένα άλλο φαινόμενο που ονομάζεται «άνεμος Φοεν» και δημιουργείται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μεγάλους ορεινούς όγκους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...