Εξελίξεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού στην Κύπρο

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των κυπριακών αρχών για την υπόθεση του καταγγελλόμενου ομαδικού βιασμού μίας 19χρονης Βρετανίδας, από 12 άτομα ισραηλινής καταγωγής, στην Αγία Νάπα. Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο των βρετανικών όσο και των ισραηλινών ΜΜΕ.

Πληροφορίες που επικαλείται το philenews αναφέρουν πως μετά την έκδοση του διατάγματος προσωποκράτησης των 12 προσώπων από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου την περασμένη Πέμπτη (18/7), η ανακριτική ομάδα της υπόθεσης συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από τους υπόπτους που φέρεται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Οι πλείστοι εξ’ αυτών αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ κάποιοι εξ αυτών τοποθέτησαν τον εαυτό τους στο δωμάτιο, χωρίς ωστόσο να έχουν οποιαδήποτε επαφή με την 19χρονη. Φέρεται ωστόσο, οι αρχές να έχουν την παραδοχή των δυο, για εμπλοκή στην υπόθεση για το γεγονός ότι ήρθαν σε συνουσία με την 19χρονη, έχοντας όμως τη συγκατάθεσή της. 

Πιθανή η αναγνωριστική παράταξη τις επόμενες μέρες

Αρμόδια πηγή, ανέφερε ότι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν αναγνωριστικές παρατάξεις των 12 προσώπων από τη 19χρονη, τις επόμενες μέρες παραμένει ανοικτό, ωστόσο αυτό εξαρτάται από την ίδια κατά πόσο επιθυμεί ή είναι σε θέση να προχωρήσει στη διαδικασία αυτή. Σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή προχωρήσει, η 19χρονη θα κληθεί να αναγνωρίσει μέσω μονοδρομικού υαλοπίνακα μέσα από την ομάδα των 12 εάν αναγνωρίζει κάποιους από αυτούς.

“Κλειδί” τα αποτελέσματα του DNA 

Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα DNA από δείγματα που λήφθηκαν από το δωμάτιο της 19χρονης, από την ιατροδικαστική της εξέταση και τους υπόπτους, τα οποία αναμένεται να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την έκβαση της υπόθεσης. Σημαντικό “χαρτί” στα χέρια των αρχών θα αποτελέσουν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα αλλά και στοιχεία από τα κινητά των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα προσωποκράτησης των 12 υπόπτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου, όταν και αναμένεται να προσαχθούν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...