Επανάσταση στην Αμερική κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ

ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΜΗΝΤΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.

Αλλάζουν τα πάντα σε όλον τον πλανήτη!  Ο Ντόναλντ Τράμπ είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ και μετά ισχυρό χαστούκι του «Brexit» στην Ευρώπη, τώρα ήταν η σειρά του  κατεστημένου της Ουάσινγκτον! Ο λαός των ΗΠΑ, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα που ακούγεται και στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κάνει σμπαράλια τα σχέδια Γερμανών και Γάλλων για την Ευρώπη της μιζέριας! Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για την Γερμανική κυριαρχία της λιτότητας και έρχονται τα πάνω κάτω για το ελληνικό χρέος! Επιτέλους υπάρχει ελπίδα για ολόκληρη την υφήλιο!

Μία νίκη κόντρα στο μιντιακό κατεστημένο της Αμερικής, που είναι χειρότερο και πιο βαθειά ριζωμένο από το ελληνικό. Η επανάσταση που ξεκινά από την νίκη του έμπειρου επιχειρηματία, κόντρα στην οικογενειοκρατία και τα μεγάλα συμφέροντα των τραπεζιτών που στήριξαν την Χίλαρι Κλίντον, γκρεμίζει τον συντηρητισμό, που στην Ευρώπη πρεσβεύουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ. Το 2017 είναι χρονιά εκλογών σε Γαλλία, Γερμανία και το κύμα της επανάστασης που σηκώθηκε στην Αμερική,  θα φτάσει στις ακτές της Ευρώπης για να ξεπλύνει την γηραιά ήπειρο.

Εάν ο Πρόεδρος της Αμερικής τηρήσει τα όσα είπε προεκλογικά, θα βγάλει τις ΗΠΑ, από το ΝΑΤΟ και χαράσσει μία καινούργια πορεία. Τότε είχε αποκαλεί Τη σημερινή μορφή του ΝΑΤΟ «παρωχημένη».

Ο άνεμος που φυσά από τη δύση, είναι ένας ισχυρός πουνέντες αλλαγής που φέρνει ανατροπές στην Ευρώπη της λιτότητας και της μιζέριας.  Η φθορά του παλιού συστήματος, των λίγων και εκλεκτών έχει κουράσει τους ψηφοφόρους, που απομακρύνονται από τις επιλογές του παρελθόντος και αναζητούν κάτι διαφορετικό. Η Χίλαρι Κλίντον, έχασε ακόμα και το «κάστρο» του Μπιλ Κλίντον, το Αρκάνσας, με μεγάλη διαφορά από τον Ντόναλντ Τράμπ. Σε όλη την υφήλιο, η φτωχοποίηση και η καταπίεση των χωρών από ένα άυλο χρέος, η μεγάλη διαφορά που χωρίζει τον λαό από το 1% των υπερ-πλουσίων, έχουν δημιουργήσει μία τάση ανατροπής, που φέρνει καθοριστικές αλλαγές στο ρου της ιστορίας. Σιχαμένοι από ένα κατεστημένο που τους πρόδωσε, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, επέλεξαν έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, αντί για μία συνέχεια της κυριαρχίας των Κλίντον. Μία εκλογική αναμέτρηση, που αρχικά έμοιαζε με περίπατο για την πρώην υπουργό εξωτερικών, τελικά εξελίχτηκε σε κόλαση, αφού όπως αποδείχτηκε, η ψήφος του λαού δεν είναι δεδομένη και δεν πρέπει να προκαταβάλλεται από τις κάλπικες δημοσκοπήσεις που για ακόμα μία φορά απέτυχαν παταγωδώς! 

Κερδίζοντας σχεδόν σε όλες τις πολιτείες ο Ντόναλντ Τράμπ, μετά από μία μάχη, ψήφο-ψήφο τις πρώτες ώρες της αναμέτρησης, μόλις άνοιξε ο χάρτης και εντάχθηκαν οι μεσοδυτικές πολιτείες, η διαφορά του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, άρχισε να «χτίζεται» και ο Λευκός Οίκος να ανοίξε τις πόρτες του.  Κερδίζοντας παραδοσιακά κάστρα των ρεπουμπλικάνων, όπως το Τέξας, αλλά και δύσκολες πολιτείες που βγάζουν Πρόεδρο, όπως το Οχάιο και η Φλόριντα, στην διάρκεια μίας εκλογικής νύχτας θρίλερ, ο μεγιστάνας έδειξε ότι έχει το μέταλλο να γίνει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η μάχη ήταν σκληρή και εξελίχθηκε στήθος με στήθος μέχρι τις 04:30 τα ξημερώματα! Με τις κάλπες να έκλεισαν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τράμπ, βρίσκονταν ένα βήμα πριν τον Λευκό Οίκο, στην τελική ευθεία των πιο κρίσιμων εκλογών του 2016! Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα καθώς, λόγω της διαφοράς ώρας,  οι κάλπες στις ΗΠΑ έκλειναν σταδιακά και τα νέα αποτελέσματα, που ανακοινώνοντας έφερναν σημαντικές ανατροπές που συγκλόνιζαν, η μία μετά την άλλη, ολόκληρη την υφήλιο σε μία αναμέτρηση θρίλερ!  Οι κάλπες συνέχισαν να κλείνουν ως τις 7 το πρωί. Η Χίλαρι κλίντον έβαλε μία γερή βάση κερδίζοντας από τα αποδυτήρια σημαντικές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια με 55 εκλέκτορες και η Νέα Υόρκη με 29. Ο Ντόναντ Τράμπ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε από νωρίς στην λαϊκή ψήφο, βρέθηκε σε μία θέση που θα μπορούσε να έχανε τις εκλογές, λόγω των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων που χαρακτηρίζουν το αμερικανικό εκλογικό σύστημα!

Ήταν μία ιστορική μάχη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Δύο μονομάχοι, που σίγουρα θα έγραψαν Ιστορία. Η Χίλαρι Χίλτον, θα ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στις ΗΠΑ, σε  μία χώρα που μόλις πριν 96 χρόνια δεν επέτρεπε καν την γυναικεία ψήφο. Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο πρώτος υποψήφιος που έγινε πρόεδρος, χωρίς να έχει προηγουμένως εμπειρία σε άλλο κυβερνητικό αξίωμα, στην πολιτική ή στον στρατό.

 

Οι 12 πολιτείες «κλειδιά» που έκριναν το αποτέλεσμα!

 

Το «στοίχημα» των εκλογών από την αρχή ήταν  δώδεκα πολιτείες, που τα ποσοστά δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων ήταν πολύ κοντά και οι υποψήφιοι έριξαν όλο το βάρος της προεκλογικής του καμπάνιας. 

Αυτές οι πολιτείες, ήταν η Φλόριντα με 29 εκλέκτορες, το Οχάιο με 18, η Πενσιλβάνια με 20 η Βόρεια Καρολίνα με 15 εκλέκτορες, η Νεμπράσκα που  έχει μόνο έναν, η Αριζόνα με 11, το Ουισκόνσιν με 10, το Νιου Χάμσαϊαρ με 4, η Άιοβα με 6, το Μίσιγκαν με 16, η Νεβάδα με 6 και τέλος το Κολοράντο με 9 εκλέκτορες.

Οι πρώτες νίκες και τα «κάστρα» των εκλογών

 

Η Χίλαρι Κλίντον, γρήγορα κέρδισε τις πολιτείες που παραδοσιακά στηρίζουν τους δημοκρατικούς, όπως Ρόουντ Άιλαντ, Νιού Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, Μαίρηλαντ, Ιλινόις, Βερμόντ, Νιου Χαμσάιρ και Νέα Υόρκη.

 

Ο Ντόναλντ Τράμπ, κέρδισε με ταχείς ρυθμούς την Οκλαχόμα, το Τενεσί, Νότια Καρολίνα, Κεντάκι, Ινδιάνα και Δυτική Βιρτζίνια, Μιζούρι, Γουαϊόμινγκ, Τέξας, Βόρεια και Νότια Ντακότα, Νεμπράσκα και Κάνσας.

 Στην Φλόριντα, μέχρι και το τελευταίο εκλογικό τμήμα, οι δύο υποψήφιοι ήταν «κλειδωμένοι» σε μία πολύ κλειστή μάχη. Ο  Ντόναλντ Τράμπ, έδειχνε μία δυναμική που θα του χάριζε την κρίσιμη πολιτεία και τους πολύτιμους 29 εκλέκτορες, κάτι που κατάφερε στις έξι τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος.

Στις ΗΠΑ, λένε ότι «το Οχάιο, βγάζει πρόεδρο» και στις εκλογές αυτές, η μάχη των ψήφων, ήταν αμφίρροπη στα εκλογικά τμήματα της πολιτείας. Ο Ντόναλντ Τράμπ αν και βρέθηκε πίσω, μετά από ένα αργό «ροκάνισμα», βρέθηκε μπροστά, μία θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος.  

Εκλογές γεμάτες κόντρες και «ελιγμούς»

Η διαδικασία, πήρε μία άγρια ομορφιά, όταν ο Ντόναλντ Τράμπ, που δεν είχε δεσμευτεί ότι θα δεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών (εκτός εάν κερδίσει), έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, όπου προειδοποίησε ότι θα πρέπει να «δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» προτού αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, επικαλούμενος πιθανές παρατυπίες, ενώ προειδοποίησε για μία ακόμη φορά για ένα διάτρητο σύστημα. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση απόψε. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε σχετικά, ήτοι, ας ελπίσουμε ότι θα νικήσουμε» σημείωσε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων. «Θέλω να δω τα πάντα να έχουν τιμιότητα».

Το κλίμα ζεστάθηκε ακόμα περισσότερο, όταν η καμπάνια του κ. Τράμπ κατέθεσε μήνυση κατά της υπηρεσίας μητρώου εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στο Κλαρκ Κάουντι της Νεβάδα, με αφορμή ένα εκλογικό κέντρο στο Λας Βέγκας, που παρέμεινε ανοιχτό μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Στη μήνυσή τονίζεται από τον μεγιστάνα, ότι οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων «συνειδητά συντόνισαν τις ενέργειές τους με ακτιβιστές των Δημοκρατικών», ώστε να διαστρεβλώσουν το αποτέλεσμα!  Η Νεβάδα είναι μία από τις πολιτείες «κλειδιά», όπου οι δύο υποψήφιοι φαίνεται πως είναι στήθος με στήθος και μία νίκη εκεί έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το τελικό αποτέλεσμα.

«Οι δημοκρατικοί το αποκαλούν παράνοια και οι Ρεμπουπλικάνοι λογική υποψία» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης,  Ρούντι Τζουλιάνι στο MSNBC. «Πως θα σας φαινόταν να παίξετε με τους κανόνες;» «Όταν λέμε κλείνει στις 9:00, κλείνει στις 9:00».

Από τις έξι το πρωί που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, η προσέλευση ήταν μεγάλη για την εκλογή του 45 προέδρου των ΗΠΑ, οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τους ψηφίσαντες στα 130 εκατομμύρια από σύνολο 225 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Για ακόμα μία φορά δημοσκόποι και αναλυτές έφαγαν τα μούτρα τους!

Η ανάλυση που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, γνωστή ως States of the Nation project, έδινε 90% πιθανότητα να κερδίσει στην υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, από την άλλη πλευρά, ο Νέιτ Σίλβερ, ένας από τους γνωστότερους αναλυτές, έριξε το ποσοστό στο 71%.

Η Χίλαρι Κλίντον ψήφισε νωρίς το πρωί στη Νέα Υόρκη,  όπως και ο αντίπαλος της Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος, δήλωσε πως αν δεν κερδίσει,  η καμπάνια του θα είναι ένα μεγάλο χάσιμο χρόνου! «Αν δεν κερδίσω, θα το θεωρήσω μια φοβερή σπατάλη χρόνου, ενέργειας και χρημάτων. Θα έχω ξοδέψει πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την καμπάνια μου», δήλωσε ο μεγιστάνας.

Σε κρίσιμες πολιτείες όπως της Φλόριντα, οι κάλπες έκλεισαν στις δύο το πρωί, στις τρεις ακολούθησαν κρίσιμα εκλογικά κέντρα σε περίπου είκοσι πολιτείες, όπως το Ιλινόι και το Μίσιγκαν. Το φινάλε γίνεται στην βορειοδυτική πολιτεία της Αλάσκας  με τις τελευταίες κάλπες να κλείνουν στις επτά το πρωί, ώρα Ελλάδος. Σε κάθε πολιτεία που κλείνουν οι κάλπες θα ανακοινώνονται τα exit poll.  Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ανακοινωθεί στις 11.00 το πρωί, ώρα Ελλάδας.

Πως βγαίνει ο Πρόεδρος στις ΗΠΑ

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το δημοκρατικό σύστημα είναι αρκετά διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει στις ελληνικές εκλογές. Ο πρόεδρος εκλέγεται από μία επιτροπή, που λέγεται Κολέγιο των εκλεκτόρων. Οι εκλέκτορες βγαίνουν από τις 50 πολιτείες.  Η κάθε  πολιτεία, έχει διαφορετικό αριθμό εκλεκτόρων και αναλόγως διαφορετική βαρύτητα στην τελική εκλογή προέδρου. Ο νικητής της πολιτείας, αυτό που έχει τους περισσότερους ψήφους, παίρνει όλους τους εκλέκτορες και όχι μόνο όσους αναλογούν στο ποσοστό του.

Συνολικά, οι εκλέκτορες είναι 538 και για να κερδίσει κάποιος την πλειοψηφία και να γίνει πρόεδρος, χρειάζεται τουλάχιστον 270. Εξαίρεση, στον όρο ο νικητής της πολιτείας, να κερδίζει όλους τους εκλέκτορες, είναι οι Σε πολιτείες, του Μέιν και της Νεμπράσκα.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...