Επεισοδιακή συνάντηση ΚΕΔΕ με Σκουρλέτη….Τι δήλωσε ο Θ. Παπαθανάσης που ήταν εκεί. Ηχητικό

Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ. Παρών ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Παπαθανάσης ο οποίος μίλησε στο Nafpaktianews.gr για την συνάντηση με τον υπουργό κ. Σκουρλέτη 

Μέσα στην αίθουσα που είχε προγραμματισθεί να γίνει η συνάντηση βρέθηκαν περίπου 50 δήμαρχοι, οι οποίοι συμμετείχαν και στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ που είχε ξεκινήσει από το πρωί,

Όταν λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης, μπήκε στην αίθουσα και είδε την αντιπροσωπείας, αρνήθηκε να παρακαθίσει, υποστηρίζοντας ότι είχε συμφωνηθεί να γίνει συνάντηση μόνο με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Τότε, κάποιοι από τους δημάρχους, άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεα με τα κινητά τους τηλέφωνα, τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος εκνευρισμέος αποχωρούσε.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης, απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη του είπε: «Δεν θα πας πουθενά» και τότε οι τόνοι «ανέβηκαν» ακόμη περισσότερο με τους δημάρχους, να γιουχάρουν και να διαμαρτύρονται στον κ. Σκουρλέτη, με τον υπουργό τελικά να αποχωρεί από την αίθουσα.

Παρά τη συνεννόηση για συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, τονίζεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Και προσθέτει: «Αποδείχτηκε, όπως έγινε και με την αποχώρηση της ΚΕΔΕ από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι σκοπός δεν είναι ο διάλογος. Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν – μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων – οι κραυγές. Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!»

Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ

Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη Γ.Πατούλης: «Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σαν τη σημερινή να την ακυρώσουν» Η Ελλάδα και η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι πάνω από όλα. Οι στιγμές που ζήσαμε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν τιμούν την Κυβέρνηση και τον κ. Σκουρλέτη. Ο κ. υπουργός δεν γύρισε την πλάτη στην ΚΕΔΕ, αλλά στους πολίτες, τους οποίους εκπροσωπούμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών μας κοινωνιών κι όχι ως εκπρόσωποι κομμάτων. Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι εθνική υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε συμπεριφορές σαν τη σημερινή να την ακυρώσουν. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Η ΚΕΔΕ θα ανταποκριθεί με συνέπεια στην ιστορική της ευθύνη και θα επιδιώξει με κάθε μέσο να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για την αλλαγή του Καλλικράτη. Αυτό έχει ανάγκη η Πατρίδα μας και οι πολίτες. Ελπίζουμε την ίδια διάθεση να έχει και ο κ. Υπουργός, γιατί το μέλλον της Ελλάδος δεν μπορεί να εξαρτάται από τις προσωπικές εμμονές και προκαταλήψεις κανενός μας. Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...