Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Ένταση και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Ένταση και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Ένταση στα Προπύλαια, στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Συλλαλητηρίου των φοιτητών και των εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα Ανώτατα Ιδρύματα. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών και χρήση του Αίαντα για απώθηση των διαδηλωτών με ρίψη νερού.

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών σημειώνονται αυτήν την ώρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε στις 12:00 στα Προπύλαια.

Πριν από λίγο έγινε χρήση χημικών από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ. κινούνται στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου.

5222086.jpg

«Είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας.

Θα μας βρουν μπροστά τους! Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και τα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά», σημειώνουν οι φοιτητές στο κάλεσμά τους.

5222139.jpg

Διαμαρτυρία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Συλλόγους Γονέων και στο υπουργείο Παιδείας, στις 14:00.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν άνοιγμα σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, καθώς και για τους μαθητές και τους γονείς.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο άγαλμα Βενιζέλου, επιχείρησαν να κάνουν πορεία, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Εγνατία και αποτράπηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, προς στιγμήν επικράτησε ένταση, με τους αστυνομικούς να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών και τους φοιτητές αυτή την ώρα να παραμένουν στο πλακόστρωτο.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...