Επιμένουν στη στάση τους οι φαρμακοποιοί

Επιμένουν στη στάση τους οι φαρμακοποιοί
Σταθεροί στη διακοπή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, ακόμη και για ολόκληρα χρόνια, αν χρειαστεί, διαμηνύουν ότι θα μείνουν οι φαρμακοποιοί.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κ. Λουράντος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ξεκαθάρισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν βάζουν ούτε μία σταγόνα νερό στο κρασί τους και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε μέχρι να μας πληρώσουν. Μέχρι του χρόνου, μέχρι το 2015. Δεν κάνουμε πίσω».

Ο κ. Λουράντος σημείωσε πως πολλά φαρμακεία δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα καθώς τους τελείωσαν τα διαθέσιμα κεφάλαια, έχοντας ουσιαστικά χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι υπό κατάρρευση.

Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών του υπουργείο Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων εξετάσθηκε χθες σε Διυπουργική Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο η Κυβέρνηση αναμένει την έγκριση της τρόικας για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του ΕΣΥ, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν θα δοθεί εγκαίρως η δόση των 31 δισ. ευρώ.

Μάλιστα προθεσμία δύο μηνών προκειμένου το υπουργείο Υγείας να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...