Ζάκυνθος: Μπατάρισε πυροσβεστικό όχημα | Κινδύνεψε Πυροσβέστης στη Δάφνη

•Στάχτη έγιναν 30 στρέμματα πευκοδάσους
•Χρ. Καλογερόπουλος: «Ακαθάριστο το δασικό οδικό δίκτυο»

Παραλίγο να συμβεί σοβαρό ατύχημα στην πυρκαγιά που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Δάφνη, αφού πυροσβεστικό όχημα μπατάρισε λόγω του ακαθάριστου δασικού δικτύου! Ο οδηγός ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, ενώ για καλή του τύχη, το όχημα δεν αναποδογύρισε, λόγω παρακείμενων κλαδιών. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Καλογερόπουλος μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ»
για το περιστατικό. «Κινδύνεψε συνάδελφος επειδή προσπάθησε να αποφύγει κλαδιά από παρακείμενα δέντρα σε ακαθάριστο δασικό δίκτυο. Ευτυχώς δεν είχαμε ανατροπή του οχήματος και με τη βοήθεια του εκσκαφέα το όχημα επανήλθε σε κανονική θέση».
Από τον περασμένο Μάρτιο, ο Διοικητής στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ και στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνιζε συνεχώς ότι πρέπει να καθαριστούν τα δασικά δίκτυα. «Εμείς έχουμε πει πως έχει η κατάσταση και στον Δήμαρχο κατ’ ιδίαν και με αλληλογραφία αλλά και στον εισαγγελέα. Τα γνωρίζει αυτά ο κ. Δήμαρχος. Ζητάμε καθαρισμό δασικού δικτύου για αυτό το λόγο. Γνωρίζουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα και θέλουμε να υπάρχει πρόσβαση. Θέλουμε να είναι καθαρισμένοι οι δρόμοι. Αν υπήρχε φωτιά σε εξέλιξη στο σημείο, θα κινδύνευε ο συνάδελφος. Φανταστείτε να είχε μέτωπο προς τα εκεί τι θα γινόταν», τόνισε ο κ. Καλογερόπουλος και πρόσθεσε ότι θα σχηματιστεί δικογραφία, καθώς θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά και να είχε τραυματιστεί ο πυροσβέστης. «Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε πρόβλημα με πυροσβεστικό που βγαίνει από τον δρόμο. Επίσης είχαμε και υποχώρηση του οδοστρώματος στο σημείο».
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προσπαθήσει κατ’ επανάληψη να κινητοποιήσει τη δημοτική αρχή για να προχωρήσει στους απαραίτητους καθαρισμούς και κρούει συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου. Όλα αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είχαν λυθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο ο Διοικητής τονίζει ότι είναι αναγκαίο ακόμα και τώρα να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι, γιατί σε περίπτωση μιας πιο μεγάλης πυρκαγιάς είναι πιθανό τα οχήματα να μην μπορούν να συνδράμουν.

Στάχτη 30 στρέμματα πευκοδάσους
Στη φωτιά στην περιοχή «Σιδέρη» την Κυριακή επιχείρησαν 20 άνδρες με 11 οχήματα, τρεις υδροφόρες αλλά και πέντε εναέρια μέσα (δυο καναντέρ, δυο πετζετέλ και ένα έρικσον). Ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε ότι ήδη διενεργείται έρευνα σχετικά με τα αίτια της φωτιάς που ξεκίνησε γύρω στις 18.00 και τέθηκε υπό έλεγχο κατά τις 20.00. «Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα. Δεν είχε πολύ αέρα και αυτό βοήθησε. Στις 20.00 τέθηκε υπό έλεγχο και είχε οριοθετηθεί». Συνολικά κάηκαν 30 στρέμματα πευκοδάσους, με τον Διοικητή να επισημαίνει ότι οι έρευνες για τα αίτια των συνεχόμενων πυρκαγιών στη Ζάκυνθο συνεχίζονται και αναζητούνται οι υπαίτιοι. «Εμείς κάνουμε τα δέοντα. Οι έρευνες συνεχίζονται για όλες τις φωτιές, όχι μόνο για τη Δάφνη»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...