Η ανάκαμψη έρχεται

Η ανάκαμψη έρχεται
Το εύρος του χρόνου ανάκαμψης της χώρας είναι τόσο μεγάλο και κάθε φορά που τον προσεγγίζουμε, μας ξεφεύγει για 1-2 χρόνια και πάλι από την αρχή.

Του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και οι λοιποί σωτήρες, πατέρες της ανάκαμψης, συναγωνίζονται στις προβλέψεις και στοιχηματίζουν ποιος θα πλησιάσει τον χρόνο αυτόν.

Μερικοί δε από αυτούς ήταν βέβαιοι ότι η ανάκαμψη θα άρχιζε πριν από την κρίση που απρόβλεπτα κτύπησε την πόρτα μας και μας οδήγησε σε μία κατάσταση ευφορίας και πανηγύρεως, δεδομένου και του πλεονάσματος που μαγικά προέκυψε.

Η αντιστροφή του κλίματος επί τέλους άρχισε και οι πλούσιου έγιναν φτωχότεροι και οι φτωχοί πλουσιότεροι.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η μητέρα υπουργού, τέως υπουργός, διοικητής νοσοκομείου και άλλοι λαμπροί ‘Ελληνες που πολεμούν να επιβιώσουν, ενώ οι φτωχοί συνάνθρωποί μας πλουτίζουν, αφού δεν ξοδεύουν τίποτε, μια και τρώνε στα συσσίτια, θερμαίνονται δωρεάν, παίρνουν και επίδομα ανεργίας.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα σε πλήρως  αντικειμενική  παρουσίαση εμφανίζουν το θαύμα της ανάκαμψης, με τους καλεσμένους να διαφωνούν για το ποιος μας έσωσε πρώτος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, με το ελιξήριο νεότητας εμφανίζεται καθημερινά-άθελα της βέβαια-ο Αδωνις ακούραστος, ενημερώνει αδιάκοπα τους πάντες για τα επιτεύγματά του-γάζες,καθετήρες, βαμβάκια, πάνες- που λάμπουν δια της απουσίας τους από τα Νοσοκομεία, η κ.Γερμανού με επίκαιρες ερωτήσεις αποδεσμεύει τους Έλληνες από συμπλέγματα(έκανες σεξ σε δημόσιο χώρο),η αχώριστη δυάδα απαξιοί την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αρχιμανδρίτης προσκαλεί για συντροφιά στο face book, εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες άστεγοι αποθεώνουν την ανάκαμψη που έρχεται.

Οι διαμαρτυρίες εκ του καναπέως-βεβαίως, βεβαίως- συνοδευόμενες από βότκα και κάσιους,και  οι ατέρμονες διαπιστώσεις εκλαμβάνονται σαν επικρότηση της ανάκαμψης που φθάνει.

Είναι βέβαιο ότι η ανάκαμψη θα έλθει κάποτε, όμως είναι βεβαιότερο ότι δεν θα βρει κανένα να ανακάμψει, γιατί όλοι μας θα είμαστε ξεροί, δύσκαμπτοι, ακίνητοι.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...