Πληροφορίες για την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αποφάσισε την παραπομπή σε εκκλησιαστικούς ανακριτές των Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, δημοσιοποίησε ο Σωτήρης Τζούμας στο www.exapsalmos.gr. Θυμίζουμε πως οι δυο Μητροπολίτες έδωσαν εξηγήσεις για την εκτός Συνοδικής γραμμής συμπεριφορά τους το Πάσχα.Αναφέρεται λοιπόν στο δημοσίευμα πως τους προτάθηκε, δια του Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου,  να υπογράψουν μια δήλωση ώστε να «κλείσει» το θέμα.  Ανέφερε η δήλωση:

«Έχοντας πλήρη συνείδηση των αρχιερατικών μου υποχρεώσεων και προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως, κατόπιν των όσων διημείφθησαν ενώπιον της συνεδριαζούσης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της Τετάρτης 25ης Αυγούστου 2021, δηλώ την πλήρη υπακοή, συμμόρφωση και εναρμόνιση της ελαχιστότητός μου προς τις εκάστοτε Συνοδικές αποφάσεις και την πρόθυμη συνεργασία μου μετά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος χωρίς ουδεμία διαφοροποίηση».

Τους ζητήθηκε ουσιαστικά να κάνουν δήλωση μετάνοιας ωστόσο οι Μητροπολίτες αρνήθηκαν να την υπογράψουν ενώ ο Αιτωλίας  και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς φέρεται να αντέδρασε έντονα…Σύμφωνα με το exapsalmos.gr μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο Μητροπολίτες στην ΔΙΣ και εξαιτίας του εχθρικού ύφους που ειχαν (« σήκωσαν αντάρτικο» είπε Συνοδικός Ιεράρχης),  η υπόθεση δεν μπορούσε  να τεθεί στο Αρχείο ενώ η βούληση του Αρχιεπισκόπου  είναι να φτάσει το θέμα στα άκρα.

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...