«Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία»!!

«Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία»!!
Επανέρχονται τα απαξιωτικά, αυστηρά και απειλητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στο γερμανικό τύπο.
Τα ρεπορτάζ, που φιλοξενούνται, αναφέρονται στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο. Επίσης γίνεται λόγος για το τέλος της υπομονής των δανειστών της χώρας.

«Η Ελλάδα οδεύει προς χρεοκοπία» τονίζει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η «Sueddeutsche Zeitung» -προσθέτοντας πως «Γερμανία και ΔΝΤ αρνούνται ένα νέο πακέτο βοήθειας».

Η εφημερίδα επικαλείται  πληροφορίες από κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίοι τονίζουν ότι «είναι αδιανόητο η Γερμανίδα καγκελάριος να βρεθεί για μια ακόμη φορά ενώπιον του γερμανικού Κοινοβουλίου, ζητώντας την έγκρισή του για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα». Υπενθυμίζουν δε   ότι η κ. Μέρκελ αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσπάθειά της να επιτύχει συναίνεση από τον κυβερνητικό συνασπισμό και κατά τις προηγούμενες ψηφοφορίες.

Για την «τελευταία προθεσμία για την Ελλάδα» και «απόφαση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το φθινόπωρο κάνει λόγο η γερμανική έκδοση  των «Financial Times».

Η Αθήνα δέχεται πιέσεις από την ΕΕ, προκειμένου να φροντίσει η ίδια για την τήρηση των συμφωνιών και να μην προβάλει νέες απαιτήσεις, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Το περιοδικό «Der Spiegel» φιλοξενεί ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ δεν επιθυμεί να συνεχίσει να συμμετέχει στα προγράμματα διάσωσης για την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι και το Βερολίνο προτίθεται να αρνηθεί νέα βοήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η εφημερίδα «Die Zeit», στην ηλεκτρονική της έκδοση, υποστηρίζει ότι, «η κ. Μέρκελ απειλεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» και προσθέτει ότι «η γερμανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι δεν θα συγκροτήσει ένα ακόμη πακέτο διάσωσης».

ΕΥΡΩΠΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...