Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος μετανάστη

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος μετανάστη
Η ΓΑΔΑ διαψεύδει καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος ανήλικου μετανάστη στο κέντρο κράτησης της  Αμυγδαλέζας.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατήγγειλε ότι, αστυνομικός κλότσησε στο στομάχι και τραυμάτισε αλλοδαπό, 11 χρόνων, όταν εκείνος ζήτησε να πάει τουαλέτα, με αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση ανέφερε ακόμη ότι πακιστανοί κρατούμενοι καταγγέλλουν πως δέχονται συχνά ξυλοδαρμούς χωρίς κανένα λόγο από αστυνομικούς και ότι για δύο ημέρες δεν τους είχαν δώσει φαγητό.

«Σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για βιαιοπραγία και βασανισμούς ανηλίκων αλλοδαπών από αστυνομικούς στον Ειδικό Χώρο Παραμονής Αλλοδαπών Ανηλίκων Αμυγδαλέζας», απαντά η ΓΑΔΑ.

Σημειώνει ακόμη πως «προχθές (1-1-2013) το βράδυ ένας 14χρονος (και όχι 11χρονος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία) αλλοδαπός κρατούμενος, υπήκοος Πακιστάν, επικαλέστηκε κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της φρουράς στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου ουδέν διαπιστώθηκε και συνεστήθη επανεκτίμηση από παιδίατρο παιδοχειρουργό. Τις πρωινές ώρες της επομένης (2-1-2013) ο ανήλικος επικαλέστηκε εκ νέου κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», όπου και πάλι δεν διαπιστώθηκε τίποτα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας (2-1-2013) μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», όπου δεν διαπιστώθηκαν παθολογικά ευρήματα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...