Η Ενωτική Πρωτοβουλία για τα πλατάνια: Γρήγορα αντανακλαστικά, σωστές αποφάσεις, αναζήτηση ευθυνών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Γρήγορα αντανακλαστικά, σωστές αποφάσεις, αναζήτηση ευθυνών.

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ενημερωθήκαμε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Γκίζα ότι 3 πλατάνια στο Γρίμποβο και 2 στην Ψανή έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.

Θέλουμε με την σημερινή μας ανακοίνωση να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Την μεγάλη σημασία των πλατανιών καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη φυσιογνωμία της πόλης της Ναυπάκτου, με την μοναδικότητα να έχουμε πλατάνια στις παραλίες.
  2. Το μεγάλο ενδιαφέρον της παράταξης μας για την προστασία τους καθώς μετά το πρώτο συμβάν μεταχρωματικού έλκους πριν από 6-7 χρόνια στην περιοχή του φλοίσβου, πήρε αυστηρά μέτρα προστασίας και δημιούργησε μεταξύ άλλων και σχετικό μητρώο πλατανιών. Επιπλέον ο μέχρι πρότινος επικεφαλής κ. Λουκόπουλος τουλάχιστον 10 φορές έχει φέρει με πρωτοβουλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της προστασίας τους με παροτρύνσεις στους αρμοδίους με ιδιαίτερες αναφορές στη σημασία της προστασίας τους και την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων όταν γίνεται παρέμβαση από οποιονδήποτε (Λιμενικό ταμείο, Δήμο, ιδιώτες κτλ) στην περιοχή των παραλιών.
  3. Το ερώτημα κάθε πότε γινόταν έλεγχος για το αν έχουν προσβληθεί πλατάνια (πράγμα που έπρεπε να γίνεται συχνά) καθώς δεν μπορεί να διαγνώσκονται τουλάχιστο 5 πλατάνια που νοσούν, ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία.
  4. Τον προβληματισμό μας για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, στο πλαίσιο του οποίου ζητήσαμε άμεσα Δημοτικό συμβούλιο μόνο με αυτό το θέμα και την κλήση σε αυτό όλων των εμπλεκόμενων (επιστήμονες, αρμόδιοι υπάλληλοι και αιρετοί, επιχειρήσεις των παραλιών, φορείς της πόλης κτλ.)
  5. Το ερώτημα μας γιατί σε ένα τόσο, μα τόσο σημαντικό θέμα που ο Δήμαρχος μας είπε ότι το γνώριζε από την Τρίτη δεν μας ενημέρωσε άμεσα με τηλέφωνο ή στην Δημοτική επιτροπή που συνεδρίασε την Τρίτη το μεσημέρι. Και αυτό επιλέγοντας να μην πιστέψουμε πληροφορίες ότι μέλη της Δημοτικής Αρχής γνώριζαν το θέμα αρκετές μέρες νωρίτερα.
  6. Το ερώτημα αν ο Δήμαρχος πάραυτα διέταξε ένορκη εξέταση για το αν το προηγούμενο διάστημα (τουλάχιστον 2-3 χρόνια πίσω) τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για την προστασία τους (σωστός ψεκασμός, σωστή αποκλάδωση, απαγόρευση παρεμβάσεως μηχανημάτων έργου πάσης φύσεως στην περιοχή, ή αν υπήρχε απόλυτη ανάγκη χρήσης τους αν αυτή έγινε μετά από απολύμανση των μηχανημάτων πριν και ποιος το πιστοποιούσε αυτό κτλ.)

Με αυτές τις επισημάνεις ζητάμε από όλους και κυρίως από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και τα λοιπά μέλη της Δημοτικής αρχής να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με σκοπό: α) τον περιορισμό της ζημιάς β) την λήψη μέσα από διαβούλευση με ειδικούς, παρατάξεις και φορείς των κατάλληλων αποφάσεων για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Απαιτείται αυτό που δεν υπήρξε μέχρι τώρα, δηλαδή γρήγορα αντανακλαστικά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...