“Η Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης” σε έκθεση του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη

Μια ανάσα πριν από την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου, η έκθεση «Η Επίδαυρος εφ’ όλης της ύλης» παρουσιάζει ντοκουμέντα από το αρχείο και τη συλλογή του δημοσιογράφου, συγγραφέα, εικαστικού και συλλέκτη, Βασίλη Καββαθά, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 11 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου.

«Η έκθεση έχει ως στόχο την ουσιαστική γνωριμία του κοινού με το μαγικό και συνάμα γνωστό – άγνωστο στην ολότητά του, τόπο, που λέγεται Επίδαυρος» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Μέρος του αρχείου του Βασίλη Καββαθά, ο οποίος το έχει αναγάγει σε έργο ζωής, θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ενώ ο απώτερος στόχος του συλλέκτη είναι η δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης – Πινακοθήκης της Επιδαύρου.

Η συλλογή αυτή αποτελείται από σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, αφίσες και προγράμματα του θεάτρου, γκραβούρες, ξυλογραφίες και χαλκογραφίες καλλιτεχνών και περιηγητών, πίνακες ζωγραφικής, ακουαρέλες και φωτογραφίες επιδαύριας θεματολογίας.

Στα εγκαίνια την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, ο Βασίλης Καββαθάς θα μιλήσει για τον αρχαιολόγο Παναγή Καββαδία και την ανασκαφή στο Ιερό, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει τα συλλεκτικά συγγράμματα – εκδόσεις του.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο δημοσιογράφος Βασίλης Καββαθάς θα πραγματοποιήσει τρεις ανοιχτές συζητήσεις – συνεντεύξεις:

– Με θέμα «Η ιατρική στην Επίδαυρο», την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με τον Στέφανο Γερουλάνο, Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και Καθηγητή τ. Ιστορίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

-Με θέμα «Επίδαυρος εφ΄ όλης της ύλης» την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, Φιλόλογο – Κριτικό θεάτρου – Επίτιμο Διδάκτωρ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, και την Πέμπτη 27 Ιουνίου, με τον Πλάτωνα Μαυρομούστακο, Θεατρολόγο, Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλονται καθημερινά τα ντοκιμαντέρ, ευγενική προσφορά του Αρχείου – Μουσείου της ΕΡΤ: «Ο Αλέξης Μινωτής στην Επίδαυρο», «Το Θέατρο Τέχνης ανεβάζει Μήδεια», «Διονύσης Φωτόπουλος», «Η δε πόλις ελάλησεν, η Επίδαυρος – Γιώργος Μανιώτης», «Ελλάδος Περιήγησις… Επίδαυρος».

* Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418.550. Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η κράτηση θέσης στις συζητήσεις).

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...