Η μεγάλη Προσφορά των κληροδοτημάτων,το ποσό που έχει διατεθεί για μαθητές και φοιτητές και το παράπονο του μητροπολίτη

Ο δημόσιος απολογισμός των κληροδοτημάτων για το περασμένο έτος πέρασε στην ιστορία.Μια διαδικασία η οποία συντελείται όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία ο Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος βρίσκεται στο τιμόνι τους ως πρόεδρος των συμβουλίων τους, αποτελώντας εχέγγυο καθαρής και χρηστής διαχείρησης,τάξης και νοικοκυρέματος.

Και αυτό το αναφέρουμε διότι τίποτε δεν είναι δεδομένο ως προς τη θέση αυτή,για την οποία ο κ. Ιερόθεος θα μπορούσε να είχε αρνηθεί και να μην αποδεχτεί όπως συμβαίνει σε πλείστες άλλες περιπτώσεις ανά την επικράτεια.

Σκοπός της ενασχόλησής του από την πρώτη ημέρα που ήρθε στη Ναύπακτο πριν 29 χρόνια,ήταν ακριβώς αυτό.Να μπορέσει δηλαδή να συμμαζέψει και να βάλει σε μία σειρά όλα τα Κληροδοτήματα και τα ευαγή ιδρύματα που βρίσκονταν εν υπνώσει αφ’ενός,αλλά και σε ένα πεδίο δημοτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των τότε παρατάξεων για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν την κατάσταση τα διοικητικά του συμβούλια και τη θολή εικόνα των αποτελεσμάτων χρήσης τους.

Όλα αυτά “τελείωσαν” με την ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον νέον τότε Μητροπολίτη Ιερόθεο.βάζοντας τέλος στις αντιπαραθέσεις.Και αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις άοκνες και διαρκείς προσπάθειές του για “καθαρή” εικόνα στις αποφάσεις και στα οικονομικά τους.

Το ποσό που έχει διατεθεί μέχρι τώρα

Αν ακούσει κάποιος ότι ένα ποσό της τάξης του 1.500.000 ευρώ έχει δοθεί μέχρι τώρα-στα χρόνια που ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος διοικεί τα ιδρύματα-σε μαθητές και φοιτητές ώστε να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους ή τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους σίγουρα θα απορήσει.Γιατί πραγματικά το ποσό δεν είναι απλά μεγάλο,αλλά “ζαλίζει” αν αναλογιστεί κανείς τον βαθμό δυσκολίας που έχουν όλα αυτά τα ακίνητα να διοικηθούν με τα χίλια μύρια προβλήματα(συντηρήσεις-προβλήματα καταβολής ενοικίων-νομιμοποιήσεις κλπ).

Και σε όλη αυτή την μακρά περίοδο,εγγυητής αυτής της τεράστιας προσπάθειας είναι ο ίδιος ο Μητροπολίτης που δεν απέφευγε την ευθύνη της διοίκησης όπως πολλοί άλλοι ιεράρχες σε άλλες εκκλησιαστικές περιφέρειες με σαφώς πιο δομημένες και οργανωμένες σε στελεχιακό δυναμικό Μητροπόλεις. Άλλωστε η χθεσινή του φράση “βάζω περισσότερες υπογραφές για τα ιδρύματα,παρά για τη μητρόπολη” τα λέει όλα.

Ο ρόλος του λοιπόν καταλυτικός σ’αυτό το Θεάρεστο έργο που ευεργετεί τη Μητρόπολή του στην πράξη δίνοντας έμφαση στα νέα παιδιά που ιδιαιτέρως υπεραγαπά.

Το “παράπονο” του Μητροπολίτη

Ποιο θα μπορούσε να είναι το δικό μας “αντίδωρο” σ’αυτή την πολυετή προσπάθεια;

Ένα απλό “ευχαριστώ” που δεν εκφράσαμε ποτέ,ούτε μέσω από την προσφορά του ως ένα σύγγραμμα απολογισμού των δικών του ενεργειών που μοιράστηκε δωρεάν στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλου του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας Λουκόπουλου πλην ενός-όπως είπε-χαρακτηριστηκά.Ενός βιβλίου που αναφερόταν στο ιστορικό,τις ενέργειες διαχείρισης και αξιοποίησης και τις δημόσιες ενημερώσεις απο το 1995 μέχρι και το 2020.Και όλη αυτή η προσπάθεια-όπως ο ίδιος ο Μητροπολίτης επισημαίνει-έγινε μέσα σε πολλές δυσκολίες και πειραματισμούς.Και η προσπάθειά του αυτή να λειτουργήσει κατά τον πλέον άψογο τρόπο όλα αυτά τα ιδρύματα,ήρθε σε αντίθεση με συμφέροντα διαφόρων ειδών (πολιτικών-κοινωνικών) που ήθελαν να μην λειτουργούν τα ιδρύματα και να περιέλθουν σε άλλους φορείς ή να υπολειτουργούν (εν υπνώσει) προκειμένουν να εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...