Η στολή για τους αστροναύτες του πλανήτη Άρη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 Η στολή για τους αστροναύτες του πλανήτη Άρη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Το ΜΙΤ για πάνω από μια δεκαετία κάνει έρευνα πάνω στην κατασκευή μιας στολής που θα βοηθήσει τους αστροναύτες να εξερευνήσουν τον “Κοκκινο Πλανήτη”.

Οι αστροναύτες σε λίγο θα διαθέτουν την διαστημική στολή που ταιριάζει στα κατορθώματά τους.

Σχεδιαστής ο Dava Newman ο οποίος πρόσφατα μίλησε στην εκδήλωση TEDWoman στην πόλη του San Francisco.

Εδώ και δέκα χρόνια, ο συγκεκριμένος καθηγητής  κάνει έρευνα πάνω σ’ αυτό το θέμα, εστιάζοντας μέχρι τώρα στην χρησιμοποιούμενη διαστημική στολή, το λεγόμενο Extravehicular Mobility Unit (EMU). Τα αποτελέσματα αυτά, που βασίζονται σε αναλυτικά μοντέλα του EMU, βοήθησαν στην εκπαίδευση των αστροναυτών και στον καλύτερο σχεδιασμό της κάθε διαστημικής αποστολής.

Οι ερευνητές κατασκεύασαν το Bio-Suit το οποίο όπως ισχυρίζονται είναι ιδανικό για τις συνθήκες ζωής στον “Κόκκινο πλανήτη”.

Η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται κατά 95,32% από διοξείδιο του άνθρακα, 2,7% άζωτο και 1,6% αργό. Είναι πολύ αραιή και η πίεση στην επιφάνεια του πλανήτη φτάνει κατά μέσο όρο τα 0,60 kPa, δηλαδή λιγότερο από το ένα εκατοστό αυτής στην επιφάνεια της Γης (101,3 kPa). Πρακτικώς, είναι ίση με την ατμοσφαιρική πίεση στα 35 χιλιόμετρα υψόμετρο από την επιφάνεια της Γης.

Κατά συνέπεια, ένας αστροναύτης θα χρειαστεί οπωσδήποτε διαστημική στολή, προκειμένου να περπατήσει στην επιφάνειά του.

Το Bio-Suit είναι αρθρωτού σχεδιασμού και η απαιτούμενη συμπίεση στο εσωτερικό δημιουργείται με μηχανισμούς που εκμεταλλεύονται την ελαστικότητα ειδικών υλικών.

Πρόκειται για μια διαστημική στολή, που κολλάει πάνω στο σώμα. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα υφάσματα νέας γενιάς, τα πολυμερή υλικά, την εφαρμοσμένη μηχανική και άλλες τεχνολογίες αιχμής.

Είναι σχεδιασμένο για να δίνει τη δυνατότητα στους αστροναύτες που βρίσκονται π.χ. σε αποστολή στον Άρη, να περπατούν, να σκαρφαλώνουν σε πλαγιές, να μετακινούν βράχους και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για συλλογή και επεξεργασία στοιχείων, σε πραγματικό χρόνο.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...