Η πολιτική απελπισία αναδεικνύεται σε πολύ κακό σύμβουλο

Η πολιτική απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει ο κ.Σιαμαντάς και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» αποτελεί πολύ κακό σύμβουλο που τους παρασύρει σε ατοπήματα και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Ξαφνικά ο κ.Σιαμαντάς κόπτεται δήθεν για την «πολιτιστική κληρονομιά» του τόπου. Δεν είδαμε όμως να επιδεικνύει την ελάχιστη ευαισθησία όταν επί σειρά ετών κατείχε τη θέση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού(!) χωρίς ουδέποτε να προβεί στην παραμικρή ενέργεια για το μώλο του Κρυονερίου.

Η πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένη και δε χωρά αμφισβητήσεις:

  1. Λόγω της επικινδυνότητας του μώλου του Κρυονερίου, το Λιμενικό Ταμείο είχε γίνει αποδέκτης πολλών αιτημάτων για την απομάκρυνσή του υπολείμματος της βάσης που βρισκόταν στο σημείο.
  2. Καμία υπηρεσία δεν είχε χαρακτηρίσει ποτέ το συγκεκριμένο υπόλειμμα βάσης ως διατηρητέο μνημείο και καμία αίτηση δεν είχε γίνει από κανέναν αρμόδιο φορέα προς την κατεύθυνση αυτή.
  3. Η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, μετά από αυτοψία, εξέδωσε ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χρήζει άμεσης καθαίρεσης καθώς έχουν αποκολληθεί τμήματα αυτού από διάβρωση λόγω παλαιότητας», έχοντας την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  4. Τα τελευταία χρόνια στο σημείο είχαν καταγραφεί αρκετά και σοβαρά ατυχήματα, για τα οποία σχηματίστηκαν ακόμη και δικογραφίες που βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε εκκρεμότητα. Ταυτόχρονα, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης νέων ατυχημάτων.
  5. Η συγκεκριμένη κατασκευή σε καμία περίπτωση δεν ήταν άνω των 100 ετών, καθώς το υλικό της ήταν οπλισμένο μπετόν (τσιμέντο και σίδερο), το οποίο ήρθε στην Ελλάδα μετά το 1940.  Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η συγκεκριμένη κατασκευή τοποθετήθηκε στο σημείο σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο του 1940.
  6. Το κτήριο που βρισκόταν πάνω στην κατασκευή είχε καθαιρεθεί πριν από αρκετές δεκαετίες και κανείς ουδέποτε προχώρησε στην παραμικρή ενέργεια ώστε να χαρακτηριστεί μνημείο.  Αντίθετα η δημοτική αρχή Λουκόπουλου την εγκατέλειψε στην τύχη της τη συγκεκριμένη βάση με αποτέλεσμα αυτή να έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη και μη αξιοποιήσιμη.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με μοναδικό γνώμονα τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και την ασφάλεια των πολιτών, προχώρησε σε όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες και επί αυτού δε χωρά καμία απολύτως αμφισβήτηση.

Οι …ευαισθησίες του κ.Σιαμαντά εκδηλώνονται κατόπιν εορτής για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους.  Το δυστύχημα για τον ίδιο είναι ότι οι ετεροχρονισμένες ανακοινώσεις της παράταξής του δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τον καλύψουν στα μάτια και την αντίληψη της κοινωνίας, την οποία προφανώς και εμπαίζει λέγοντας ότι είχε μακροπρόθεσμα σχέδια για το μώλο ενώ επί 5 έτη δεν έκανε απολύτως τίποτα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...