Η Συρία ελκυστικότερη από την Ελλάδα για τους επενδυτές!

Η Συρία ελκυστικότερη από την Ελλάδα για τους επενδυτές!
Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται χειρότερες χώρες από την Ελλάδα για επενδύσεις, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της BDO σε 1.000 οικονομικούς διευθυντές μεσαίων επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο εξωτερικό.
Η Ελλάδα είναι πιο ριψοκίνδυνη χώρα ακόμη και από τη Συρία για να επενδύσει κάποιος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία ετήσιας έρευνας της εταιρείας BDO σε 1.000 οικονομικούς διευθυντές μεσαίων επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε επενδύσεις στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται χειρότερες χώρες για επενδύσεις από ό,τι η Ελλάδα, ενώ γενικότερα οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη Νότια Ευρώπη, τμήματα της οποία τώρα θεωρούνται ως εξίσου ριψοκίνδυνα με τις ασταθείς χώρες της Μέσης Ανατολής. Εξάλλου, στη λίστα με τις 10 πιο επικίνδυνες χώρες για επενδύσεις, η Ισπανία βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Συνολικά, η έρευνα της BDO αποδεικνύει ότι οι οικονομικοί διευθυντές ανά τον κόσμο θεωρούν ότι είναι πιο δύσκολο να διεξάγουν δραστηριότητες στο εξωτερικό. Εκτός από την αβεβαιότητα για την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως, επισημαίνουν την αύξηση του ανταγωνισμού και της εποπτείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BDO, Μάρτιν Βαν Ρόκελ, δηλώνει έκπληκτος από το ότι οι περισσότεροι οικονομικοί διευθυντές δεν έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα υψηλά χρέη των χωρών εκτός της Ευρώπης, και κυρίως για την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...