Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις συλληφθέντες οπαδούς που το βράδυ της Τρίτης (8/8), εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη έχοντας στα οχήματά τους σιδερένιο λοστο, πυρσούς και κουκούλες full face, ενώ φέρεται να σταματούσαν πολίτες και να τους ρωτούσαν «τι ομάδα είσαι».

Πρόκειται για τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Η δική αναβλήθηκε για τις 22 Αυγούστου και το δικαστήριο ήρε την κράτηση των τριών συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 23.30, όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τρία αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες, στα οποία επέβαιναν συνολικά 16 άτομα και κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Κρήνης. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των 16 ατόμων και των οχημάτων εντοπίστηκαν πυρσοί, full face και σιδερένιος λοστος. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων, τρεις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και φέρεται να ρωτούσαν πολίτες «τι ομάδα είσαι;».

Για τη σύλληψη των τριών οπαδών στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρει, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Κλείσιμο Συγκεκριμένα, κατά τους ελέγχους των αστυνομικών προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι άτομα, ενώ συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι τρεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι ναυτικοί πυρσοί, καθώς και μία σιδερένια δοκός. Επιπλέον βρέθηκαν full face και κράνη.

Αναλυτικότερα, κατόπιν εκπόνησης ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από αστυνομικούς των προρρηθεισών υπηρεσιών, βραδινές ώρες χθες (8-9-2023), πραγματοποίησαν πληθώρα ελέγχων σε οχήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, ενώ συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι τρεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (6) ναυτικοί πυρσοί, καθώς και μία σιδερένια δοκός.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...