Ινστιτούτο Γκαίτε: Σηκώνει αυλαία γενεθλίων στη Ρωμαϊκή Αγορά

Ινστιτούτο Γκαίτε: Σηκώνει αυλαία γενεθλίων στη Ρωμαϊκή Αγορά
Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές των ελληνογερμανικών σχέσεων έλαχε στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας (το οποίο είναι και το παλαιότερο στον κόσμο) να συμπληρώσει τα 60χρόνια του!
Από τις 12/9 έως τις 26/10 πάντως, το γερμανικό πολιτιστικό ινστιτούτο σκοπεύει να τα γιορτάσει με ένα πολύπτυχο πρόγραμμα εκδηλώσεων (με λογοτεχνικές βραδιές και ντοκιμαντέρ, με εγκαταστάσεις, συναυλίες αλλά και δραστηριότητες για παιδιά), εντός και εκτός της έδρας του.

Η αυλαία του κύκλου εκδηλώσεων «Εμπνευσμένες συναντήσεις-Γιορτάζουμε 60 χρόνια στην Αθήνα» ανεβαίνει την Τετάρτη 12/9 στις 8 το βράδυ στη Ρωμαϊκή Αγορά στην Πλάκα, με έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Γερμανούς ποιητές, τον Γκέρχαρντ Φάλκνερ, να ξετυλίγει στιγμές από το ποιητικό του σύμπαν δηλώνοντας «Κοιμήθηκα ελάχιστα αυτόν τον αιώνα!» και διαβάζοντας από το έργο του «Πόλη αμφίδρομης επικοινωνίας – ground zero», με τη μουσική συνοδεία του συγκροτήματος «Minimaximum improVision».

Ο αρχαίος χώρος αποτελεί μια γοητευτική αντίθεση στις θέσεις του ποιητή, καθώς στο μακροσκελές του ποίημα τονίζει την άμεση σχέση μεταξύ παρόντος και αστικού χώρου, ενώ ταυτόχρονα διερευνά το εφήμερο της βιωματικής εμπειρίας της πόλης.

Παράλληλα, θα προβάλλονται βίντεο με ηθοποιούς της Schaubuhne Berlin να ερμηνεύουν ποιήματα από το έργο του «Pergamon Poems». Και επειδή με τα γερμανικά είναι πιθανόν ότι δεν τα καταφέρνουμε οι περισσότεροι, στην εκδήλωση προβλέπεται να υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

athinorama.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...