Ισπανία: Δέσμευση Ραχόι να διακόψει το δημοψήφισμα για την Καταλονία

Να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που έχει σχεδιάσει η τοπική κυβέρνηση, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους πολίτες της μεγαλύτερης οικονομικής περιφέρειας της χώρας.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που απαγορεύει το Σύνταγμά μας, το οποίο επιδιώκει την ανεξαρτησία της Καταλονίας και τη διάλυση της Ισπανίας», δήλωσε ο Ραχόι από τη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος έχοντας λάβει την υποστήριξη του 95% των συνέδρων.

Η θητεία του Ραχόι στην πρωθυπουργία της χώρας από το 2011 έχει σημαδευτεί από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις με τους Καταλανούς αυτονομιστές που υποστηρίζουν ότι η περιοχή τους υφίσταται άδικη μεταχείριση από το ισπανικό φορολογικό σύστημα. Κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν μια πλειοψηφία στην περιφερειακή συνέλευση το 2015 και ο καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζδεμόν έχει ορκιστεί να διενεργήσει δημοψήφισμα για την απόσχιση μέχρι τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τα ισπανικά δικαστήρια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...