Ισόπαλος ο Ναυπακτιακός με τον ΑΟ Ρηγανά

Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το τοπικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Α’ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (Α ΕΠΣΑ) για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ΑΟ Ρηγανά και Ναυπακτιακός Αστέρας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στο γήπεδο Ρηγανά.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με δύο γκολ του Κώστα Πιστιόλη πήραν σημαντικό προβάδισμα το οποίο προσπάθησαν να διαχειριστούν, όμως ο εξαιρετικός ΑΟ Ρηγανά που ανέβασε ρυθμό, κατάφερε και ισοφάρισε σε 2-2, αρχικά με τον Νάκο να μειώνει πριν την εκπνοή του α’ ημιχρόνου και στη συνέχεια με τον Κούση να λυτρώνει την ομάδα του με γκολ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!

Αιφνιδίασε ο Ναυπακτιακός
Ο ΑΟ Ρηγανά ήταν αυτός που ήθελε να εκμεταλλευθεί την έδρα του και πίεζε περισσότερο στα πρώτα λεπτά, όμως ο Ναυπακτιακός είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και μετά από όμορφη σέντρα του Γιάννη Παλιάτσα από δεξιά, ο «συνήθης ύποπτος» Κώστας Πιστιόλης με κεφαλιά στο 9ο λεπτό έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν χώρους απέναντι σε μία εξαιρετικά στημένη ομάδα στο τακτικό της κομμάτι και στο 18ο λεπτό, ξανά μετά από κατέβασμα του Γιάννη Παλιάτσα και νέα εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ξανά ο Κώστας Πιστιόλης με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 0-2.

Ο ΑΟ Ρηγανά στην επίθεση
Με δύο γκολ «στην πλάτη του» ο γηπεδούχος προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι και ανέβασε ακόμη περισσότερο τον ρυθμό του.

Με πρωταγωνιστή τον Κούση που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες, επιχείρησε να «τρυπήσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων και να βρει τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Δούρου, χωρίς αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος του Α’ ημιχρόνου.

Τελικά, στο 41ο λεπτό, μετά από «ανάποδο ψαλίδι» του Τζουλιάνο Μούτσα μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Κούσης έστειλε τη μπάλα στην εστία αλλά ο Δούρος με μεγάλη απόκρουση κράτησε αρχικά το «μηδέν», όμως ο Νάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με κεφαλιά μείωσε σε 1-2.

Δοκάρι, πίεση και… διαχείριση
Οι γηπεδούχοι που συνέχισαν να πιέζουν είχαν μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Καραχάλιου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Δούρου στο 43ο λεπτό, με το 1-2 να παραμένει το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ξηνταρόπουλου παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί τακτικά. Δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα χώρους, αν και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις, ενώ ο ΑΟ Ρηγανά του Άγγελου Πανέτα κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα από τον άξονα, συγκριτικά με το πρώτο μέρος.

Παρά τη φλύαρη κατοχή μπάλας των γηπεδούχων και την πίεση που ασκήθηκε προς την εστία του Ναυπακτιακού Αστέρα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στην επανάληψη, όταν στο 61ο λεπτό ο Πιστιόλης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 και φαινόταν ότι ο Ναυπακτιακός θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ.

«Όλα για όλα» με τρομερό ρυθμό και 2-2 με «buzzer beater»
Όσο ο χρόνος περνούσε, ο Ναυπακτιακός Αστέρας έδειχνε ότι ήταν ικανοποιημένος με το σκορ και θα επικεντρωνόταν στη διατήρησή του, ενώ ο ΑΟ Ρηγανά άρχισε να εντείνει την πίεσή του.

Στο 71ο λεπτό ο ΑΟ Ρηγανά έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Νάκο και Κούση να σουτάρουν και τον Δούρο αρχικά, και στη συνέχεια τα σώματα των αμυνόμενων, να αποτρέπουν την παραβίαση της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 80ο λεπτό ο Καραχάλιος έχασε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Καραχάλιου να περνάει ελάχιστα άουτ και όσο ο χρόνος κυλούσε, το 1-2 φάνταζε το πιθανότερο τελικό αποτέλεσμα.

Τελικά, στο 90+5′, μετά από κόρνερ που κέρδισε ο ΑΟ Ρηγανά, ο Ψηλός έκανε το γύρισμα παράλληλα με την εστία, στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Κούσης με τρομερή εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης!

Ευχαριστεί ο Ναυπακτιακός
Ευχαριστήρια ανακοίνωση με αφορμή την άψογη φιλοξενεία του ΑΟ Ρηγανά, εξέδωσε ο Ναυπακτιακός Αστέρας. Αναλυτικά:

«Σε ένα πολύ όμορφο και αμφίρροπο ματς, η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ομάδα του Α.Ο ΡΗΓΑΝΑ!

Συγχαρητήρια στους Ποδοσφαιριστές κ των δύο ομάδων για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν!!

Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση του Α.Ο ΡΗΓΑΝΑ για την ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

Τέλος συγχαίρουμε την διαιτησία που διατέλεσε άριστα το έργο της»!

Οι συνθέσεις
ΑΟ Ρηγανά (Άγγελος Πανέτας): Κατσαβοχρήστος, Καραχάλιος, Σαγάνης (19′ λ.τρ. Μπούρος), Ψηλός, Λίτσος, Σαμψώνας, Κούσης, Νάκος (86′ Βασιλάρης), Α. Κορομηλάς (67′ Κ. Αριστόπουλος), Τζ. Μούτσα, Ντζιμάνης.

Ναυπακτιακός Αστέρας (Δημήτρης Ξηνταρόπουλος): Δούρος, Ι. Παλιάτσας, Αχ. Καραγιάννης, Ρήγας, Φωτεινόπουλος, Αθ. Παλιάτσας, Πιστιόλης (77′ Φράγκος), Ζωιτάκης (90+2′ Μπράνης), Γαβρίνας, Ι. Καραγιάννης, Γιάτσε.

Διαιτητές
Διαιτητής: Σπήλιος
Α’ Βοηθός: Μπάκας
Β’ Βοηθός: Ροκοπάνος

agriniara.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...