Καραγκιοζιλίκια των Τούρκων στα Ίμια ναύαρχοι και στρατηγοι πήγαν εκδρομή και έβγαλαν φωτογραφίες!

Δεν τολμαει ακραιο μουσουλμανικο κρατος να κανει πολεμο με Ευρωπαϊκη χωρα – Να προσεξει ο Ερντογαν, μηπως οι στρατηγοι και οι ναυαρχοι, που στελνει για βολτα στο Αιγαιο, του φυγουν μαζι με τον… στολο!

Τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν δεν έχουν τέλος! Σε μια προσπάθεια «αντιποίνων» για την απόφαση του Αρείου Πάγου, να μην εκδώσει τους 8 Tούρκους αξιωματικούς, έστειλε χθες βόλτα, τσάρκα στα Ίμια κάτι ταλαίπωρους Τούρκους ναυάρχους και στρατηγούς, από τους λίγους που δεν είναι ακόμα φυλακή και δεν έχουν σπασμένα κεφάλια και κομμένα αυτιά, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και έβγαλαν φωτογραφίες, παριστάνοντας τους τουρίστες!

Στη συνέχεια έδωσε το υλικό στις εφημερίδες και τα κανάλια για να δείξει πόσο τσαμπουκάς είναι απέναντι στην Ελλάδα! Προφανώς ο Ερντογάν, που την έχει ψωνίσει, παριστάνοντας τον Σουλτάνο μιας χώρας που έχει μεταβληθεί σε απέραντη φυλακή, δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που συντελούνται σε όλο τον κόσμο, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Οι απειλές ενός ακραίου μουσουλμανικού κράτους όπως είναι η Τουρκία, σε μια χριστιανική χώρα, που είναι η Ελλάδα, που τα σύνορά της είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο ως απόπειρα αυτοκτονίας του Ερντογάν μπορεί να εκληφθούν, όταν μάλιστα ο Αμερικανικός στόλος επίσης παραμένει στο Αιγαίο.

Ξεχνάει ο Ερντογάν ότι με μια απόφαση του ο νέος πλανητάρχης απομόνωσε τις μισές μουσουλμανικές χώρες. Δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο στους στρατηγούς του να ετοιμάσουν μέσα σε ένα μήνα ολοκληρωμένο σχέδιο γενικευμένης επίθεσης, με στόχο τον ακραίο ισλαμισμό, στον οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, αφού οι εποχές για ιμπεριαλιστές μουσουλμάνους είναι τραγικά δύσκολες. Βέβαια μπορεί κάλλιστα να συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια στέλνοντας εκδρομές τους στρατηγούς του γύρω –γύρω από τις βραχονησίδες. Εξ άλλου και αυτοί οι λίγοι στρατηγοί που του απέμειναν, γελάνε με τα καραγκιοζιλίκια του Σουλτάνου και περιμένουν την ευκαιρία για να οργανώσουν το… δεύτερο πραξικόπημα. Πάντως αυτές οι «αποστολές» Τούρκων αξιωματικών στο Αιγαίο είναι πολύ επικίνδυνες για τον Ερντογάν. Ειδικά τώρα που η Ελλάδα δεν εκδίδει Τούρκους αξιωματικούς, ενδέχεται να την κοπανήσουν οι ναύαρχοι μαζί με τον στόλο!

Υπερασπιστής των Χριστιανών ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εγκαίρως καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψει σε κανένα ακραίο μουσουλμανικό κράτος να κάνει πόλεμο με Χριστιανική χώρα.

Μιλώντας στην Ουάσινγκτον τόνισε κατηγορηματικά ότι: «Είμαστε έθνος ανθρωπιστών. Αλλά η κληρονομιά των παρεμβάσεων του Ομπάμα και του Κλίντον θα είναι η έλλειψη δύναμης, η σύγχυση και η αποδιοργάνωση. Χάος! Κάναμε την Μέση Ανατολή πιο ασταθή και χαοτική από ότι ήταν ποτέ. Εγκαταλείψαμε τους Χριστιανούς ώστε να υπόκεινται σε δριμείς διωγμούς και ακόμη και σε γενοκτονία. Δεν έχουμε κάνει τίποτα για να βοηθήσουμε τους Χριστιανούς. Και πάντα θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι΄ αυτό. Γι΄ αυτή την έλλειψη δράσης. Οι δράσεις μας στο Ιράκ, την Λιβύη και την Συρία, έχουν αφήσει τους ISIS να αλωνίζουν… και είμαστε σε πόλεμο εναντίον του Ριζοσπαστικού Ισλάμ, αλλά ο Πρόεδρος Ομπάμα ούτε καν ονοματίζει τον εχθρό. Κι αν δεν ονοματίσεις τον εχθρό, δεν μπορείς ποτέ να λύσεις το πρόβλημα. Θα προστατεύσουμε την Χριστιανοσύνη, αν κοιτάξετε τι γίνεται σε όλον τον κόσμο, στην Συρία, όπου αν είσαι Χριστιανός σου κόβουν το κεφάλι, παντού η Χριστιανοσύνη είναι υπό πολιορκία», κατέληξε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Προκλητικό σόου της Άγκυρας

Σκηνικό έντασης προσπαθούν να στήσουν οι προκλητικοί Τούρκοι στο Αιγαίο στέλνοντας χθες το πρωί στα Ίμια τουρκικά πολεμικά πλοία, μόλις δύο ημέρες πριν την 21η θλιβερή επέτειο από την κρίση του 1996. Τουρκική πυραυλάκατος, που είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Αλικαρνασσού, προσέγγισε τη βραχονησίδα των Ιμίων, παραβιάζοντας καταφανώς τα εθνικά μας χωρικά ύδατα. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας συνόδευαν δύο φουσκωτά ανορθόδοξου πολέμου γεμάτα πεζοναύτες. Επικεφαλής σε αυτή την άγρια πρόκληση ήταν ο ίδιος ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.

Ένα μίλι πριν από τα Ίμια, η κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» και σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που βρισκόταν στην περιοχή, κάλεσαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από τα ελληνικά νερά. Λίγα λεπτά αργότερα μετά η ένταση αποκλιμακώθηκε και οι τουρκικές δυνάμεις επέστρεψαν στην Αλικαρνασσό.

Η επέμβαση των ελληνικών αρχών υπήρξε έγκαιρη και αποτελεσματική.  Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες απομάκρυνσης των τουρκικών πλοίων, που αποχώρησαν αμέσως. Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωση του με τίτλο: «Περιστατικό Παραβίασης ΕΧΥ στην Περιοχή των Ιμίων» αναφέρει τα εξής:

«Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, μία πυραυλάκατος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, και δύο λέμβοι μεταφοράς ειδικών δυνάμεων οι οποίες την συνόδευαν, προσέγγισαν περί ώρας 11.00 το συγκρότημα των ν. Ιμίων, όπου και παρέμειναν επί περίπου 7 λεπτά στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, υπήρχαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία και παρακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσής τους.Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν με προορισμό το λιμάνι της Αλικαρνασσού». Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας μετέδιδαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας το περιστατικό ως πρώτη είδηση και αναπαρήγαγαν διαρκώς το επίμαχο οπτικό υλικό, που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας. Μάλιστα, υποστήριζαν ότι ο αρχηγός του τουρκικού στρατού πέταξε και με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Αθήνα ενώ δεν προκύπτει ούτε από τις εικόνες που προβλήθηκαν.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα επικίνδυνο σόου της Άγκυρας. Οι νέες προκλήσεις των Τούρκων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο τυχαίες δεν μπορούν να θεωρηθούν. Αύριο συμπληρώνονται 21 χρόνια από τη μεγάλη κρίση των Ιμίων, ενώ οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες έχουν άμεση σχέση και με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που κατηγορούνται από την Άγκυρα για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

 

Παυλόπουλος προς Τούρκους: «Σεβαστείτε την ιστορία»

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα μετά τη θρασύτατη παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα Ίμια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε την τουρκική πλευρά να σέβεται την ιστορία, τονίζοντας πως δεν παραβίασε μόνο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάνης!  «Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP. «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης» είπε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος, που πραγματοποιεί από επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία. «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Το  ΓΕΕΘΑ γνώριζε

Τουλάχιστον ένα 24ωρο νωρίτερα η ελληνική πλευρά γνώριζε τις κινήσεις των Τούρκων και τα σχέδιά τους να προκαλέσουν ένταση στα Ίμια, το πρωί της Κυριακής. Για αυτό, άλλωστε, βρισκόταν εξαρχής στην περιοχή η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και άλλα σκάφη του Λιμενικού. Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες ο Ερντογάν και οι υπουργοί του έχουν ανεβάσει τους τόνους με απειλές και εκβιασμούς, εξαιτίας της μη έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.  Συνεπώς, μια ενέργεια όπως η χθεσινή στα Ίμια θεωρείται λίγο-πολύ αναμενόμενη με την Αθήνα να αντιδρά ψύχραιμα αλλά αποφασιστικά. Ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ, αντιπλοίαρχος Βασίλειος Μπελετσιώτης, σχολιάζοντας τα χθεσινά γεγονότα στις βραχονησίδες των Ιμίων, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξε περίπλους του συγκροτήματος των νησίδων των Ιμίων από τα τουρκικά σκάφη, ενώ δεν διαπιστώθηκε πτήση ελικοπτέρου όσο βρίσκονταν στην περιοχή». Όπως εξήγησε «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συντηρούν ένα συνεκτικό σύστημα επιτήρησης των ανατολικών συνόρων της χώρας και έχουν ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης των κινήσεων της γείτονος. Συνεπώς, ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν εκεί, υπήρξε πλήρης αποτύπωση της κίνησης της πυραυλακάτου και των δύο ταχυπλόων σκαφών που τη συνόδευαν, το χρόνο εξόδου των πλοίων αυτών από την Αλικαρνασσό μέχρι την είσοδο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή του συγκροτήματος των νήσων των Ιμίων».

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...