Καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στα Χανιά

Καταγγέλλει άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στα Χανιά
Την απαγωγή, τον άγριο ξυλοδαρμό και την ληστεία σε βάρος του από αστυνομικούς στα Χανιά, καταγγέλλει ένας 29χρονος Νεοζηλανδός, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New Zealand Herald”.

O νεαρός Joel Stirling μέσα από το δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο “Απήχθη και χτυπήθηκε από την αστυνομία” ισχυρίζεται ότι όλα ξεκίνησαν ενώ έκανε διακοπές με δύο φίλους του και γνωρίστηκε με ένα ντόπιο, σε εστιατόριο της πόλης των Χανίων.

Ο 29χρονος υποστηρίζει ότι ήρθε αντιμέτωπος με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τον έδεσαν με χειροπέδες, τον έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και του έβαλαν ένα τσουβάλι στο κεφάλι.

Συνεχίζει, λέγοντας πως κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, τον κλώτσησαν, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, τον έδειραν και του πήραν το πορτοφόλι, στο οποίο είχε μέσα 200 δολάρια.

“Γρήγορα εξελίχθηκε σε σοβαρή κατάσταση”, αναφέρει στις δηλώσεις του.

“Άρχισαν να μου ρίχνουν μπουνιές. Νομίζω ότι χτυπήθηκα στο πρόσωπο με ένα γκλομπ. Ήταν πολύ απειλητικοί. Έλεγαν συνέχεια “Κανείς δεν θα σε σώσει, δε θα φύγεις από εδώ ζωντανός. Δεν μου έλεγαν γιατί με συνέλαβαν ή τι είχα κάνει”.

Όπως ισχυρίζεται, βρέθηκε μόνος σε ένα μικροσκοπικό κελί και κατάφερε με το κινητό του τηλέφωνο (που είχε κρύψει στο παντελόνι του) να επικοινωνήσει με τους γονείς του, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και με τη σειρά της ενημερώθηκε και η Interpol.

To δημοσίευμα καταλήγει με τον 29χρονο να προτρέπει τους συμπατριώτες του να είναι πολύ προσεκτικοί αν στο μέλλον αποφασίσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι “δεν θα πατήσει το πόδι του στη Κρήτη ποτέ ξανά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφημερίδα “The New Zealand Herald” που φιλοξενεί το δημοσίευμα έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, με περίπου 170 χιλιάδες φύλλα καθημερινά.

Αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ.

Την άμεση αντίδραση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη προκάλεσαν οι καταγγελίες του 29χρονου Νεοζηλανδού.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Μανόλης Παραβολιδάκης έσπευσε να εξετάσει το θέμα, προκειμένου να δει κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές .

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η αστυνομία στο Cretalive, κανένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον εν λόγω νεαρό δεν έχει καταγραφεί σε κάποια από τις υπηρεσίες της, όχι μόνο στα Χανιά, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη και ο 29χρονος δεν μπορεί να ήρθε «αντιμέτωπος» με προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ στο νησί.

Την ίδια ώρα πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσαγωγή του Joel Stirling υπήρξε, όχι όμως από την Αστυνομία αλλά από το Λιμενικό…

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος φέρεται να προσήχθη από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, όταν το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου εντοπίστηκε σε κατάσταση πλήρους μέθης να συμμετέχει σε επεισόδιο σε μπαρ.

Μπορεί η κατάσταση του νεαρού εκείνο το βράδυ να μην του επέτρεπε να έχει «επαφή» με το περιβάλλον, ωστόσο- με δεδομένο ότι οι καταγγελίες του έγιναν στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας- κρίνεται επιβεβλημένο να υπάρξει τάχιστα σχετική έρευνα και ενημέρωση από τους αρμοδίους , προκειμένου οι καταγγελίες αυτές να μην «αιωρούνται» και δηλητηριάζουν τις πολύ καλές και ιστορικές σχέσεις της Κρήτης με τη χώρα του 29χρονου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...