Καταγγέλοντες και καταγγελόμενοι

Καταγγέλοντες και καταγγελόμενοι
Κανέναν δεν εξέπληξε η δίωξη του δημοσιογράφου ΚΏΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, στο περιοδικό του οποίου αναφέρθηκαν τα ονόματα όσων εξήγαγαν νόμιμα η παράνομα μεγάλα ή τεράστια ποσά.
Το εθιμικό δίκαιο στην Ελλάδα επιβάλλει την συγκάλυψη των ενόχων, των εγκληματιών, των επιόρκων, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών.

Αντί  των σκληρών μέτρων που η πολιτεία όφειλε να λάβει σε βάρος όλων όσοι ελαφρά τη καρδία, χαλαρή την συνείδηση, ευρεία την προσδοκία οφέλους από ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας, μετέφεραν δισεκατομμύρια ευρώ σε εύρωστες τράπεζες προηγμένων χωρών της Ευρώπης, δηλώνει ανενδοίαστα διά των εκπροσώπων της ότι το θέμα θα ερευνηθεί, τα DVDs  ήταν προϊόν υποκλοπής κ.λπ.

Προφανώς η κωλυσιεργία αποδεικνύει την εμφανή πρόθεση των διοικούντων να παγώσουν το μέγιστο αυτό πρόβλημα, να το διαιωνίσουν, να τιμωρηθούν πρώτιστα οι καταγγέλλοντες και αργότερα  να αμνηστευθούν οι ένοχοι.

Η διεθνής κατακραυγή για την σύλληψη του δημοσιογράφου δείχνει την μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης όσον αφορά στον ορθολογισμό, στην εκτίμηση των καταστάσεων και στην εφαρμογή του ποινικού δικαίου.

Η φορολόγηση των μη δηλωθέντων ποσών με το μεγαλύτερο ποσοστό θα απέφερε αρκετά ευρώ που θα διευκόλυναν τις ενέργειες της Κυβέρνησης.

Αντί όλων αυτών όμως τα μέτρα που λαμβάνονται, φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τους μισθωτούς και συνταξιούχους, εύκολα θύματα στην πολιτική αρένα.

Και οι Έλληνες άφωνοι, απογοητευμένοι, βιώνουν μια πρωτόγνωρη θλίψη, μια πρωτοφανούς έντασης και έκτασης ήττα, μια συντριβή των ονείρων τους, των προγραμμάτων τους, των προγραμματισμών τους.

Η αντίδραση του λαού, η ομόνοια, η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξει ασφαλώς παρηγορεί, αλλά δεν επιλύει το πρόβλημα.

Στον ορίζοντα πάντως δεν διαφαίνεται ίχνος ελπίδας, που θα εμψύχωνε και θα ενθάρρυνε όλους μας.

ΣΚΕΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...