Κινδυνεύον με “παράλυση” οι Κυπριακές αερογραμμές!

Κινδυνεύον με
Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η ερχόμενη εβδομάδα για τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κινδυνεύουν με παράλυση.

Καθοριστικής σημασίας, κρίνεται η συνάντηση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκεύη 16/3/2013, η το Σάββατο, διυπουργικής επιτροπής με το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Συντεχνίες του κρατικού αερομεταφορέα, για να εξετάσουν το τι μέλι γενέσθαι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, από πλευράς κυβέρνησης δεν αποκλείεται ακόμη και το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το newsit.com.cy, επικοινώνησε με επικεφαλής των συντεχνιών στις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίοι απέρριψαν το ενδεχόμενο κλεισίματος της εταιρείας, παραδέχθηκε όμως ότι για να παραμείνουν στους αιθέρες τα αεροσκάφη της Cyprus Airways, θα χρειαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου τονωτική ένεση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το διακύβευμα όμως είναι να υπάρξει πολιτική απόφαση για να δοθεί άδεια για δεύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται εν μέσω της διεξαγωγής εις βάθος έρευνας σχετικά με τα δημόσια μέτρα στήριξης υπέρ της Cyprus Airways που λήφθηκαν και έγιναν υπό τη μορφή της αύξησης κεφαλαίου στις αρχές του 2013, με ελάχιστη ιδιωτική συμμετοχή και κρατική ενίσχυση ύψους 31,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Κομισιόν διατύπωσε αμφιβολίες κατά πόσο τα μέτρα αυτά είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Η Επιτροπή υπαγορεύει αυστηρά ότι κανένα πρόσθετο μέτρο κρατικής ενίσχυσης υπέρ της Cyprus Airways δεν πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς την προηγούμενη έγκριση της.

Αυτή τη στιγμή η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να δοθεί το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ, υπό μορφή έναντι, μέσα από το ποσό που προβλέπει το δεύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ένα σενάριο το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα δύσκολο.

Για το θέμα της καταβολής χαριστικών αποζημιώσεων, η Κομισιόν απαγορεύει τα ποσά αυτά να δοθούν υπό μορφή κινήτρων στο πλεονάζον προσωπικό, καθώς υπάρχει πιθανότητα να θεωρηθούν ως κρατική ενίσχυση, γεγονός που θα προκαλέσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...