Κι άλλη παράταση για το “Ναυάγιο των Αντικυθήρων”

Κι άλλη παράταση για το
Η έκθεση «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων – Το πλοίο – οι θησαυροί – ο Μηχανισμός» θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κι αυτό… κατ’ απαίτηση του κοινού.
Η επισκεψιμότητα του μουσείου ανέβηκε κατά 40% και έτσι η έκθεση θα παραμείνει στο κτίριο της οδού Πατησίων μέχρι 12 Ιανουαρίου 2014.

Το ναυάγιο εντόπισαν σφουγγαράδες από τη Σύμη και η μερική ανέλκυσή του συνιστά μία από τις πρώτες μεγάλης έκτασης ενάλιες έρευνες παγκοσμίως. Κατά την πρώτη φάση (1900-1901) την επιχείρηση ανέλαβαν οι Σύμιοι σφουγγαράδες υπό την καθοδήγηση του καπετάνιου Δημήτρη Κοντού και με τη συνδρομή πλοίων του Ελληνικού Βασιλικού Ναυτικού.

Η δεύτερη φάση (1976) πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία με τη βοήθεια του ωκεανογραφικού πλοίου του Ζακ Ιβ Κουστό «Καλυψώ». Τα ευρήματα χρονολογούνται από τον 4ο  έως και τον 1ο αι. π.Χ.: μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα, γυάλινα σκεύη, χρυσά κοσμήματα, πλήθος κεραμικά αγγεία και χάλκινες κλίνες συνιστούσαν το φορτίο του. Μαζί με αυτά, ο περίφημος Μηχανισμός, ο πρώτος ημερολογιακός και αναλογικός φορητός υπολογιστής της αρχαιότητας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...