Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Γερμανοί!

Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Γερμανοί!
Κατά ριπάς συνεχίζουν να πυροβολούν την Ελλάδα κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εν πολλοίς και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Προεξάρχων στις επιθέσεις είναι ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabrücker Zeitung», δηλώνει ότι «η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους».

Επαναλαμβάνει δε ότι, η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές ενώ διέψευσε πως η Άνγκελα Μέρκελ τον έψεξε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει».

Απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είπε χαρακτηριστικά: «Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Υπηρεσίας για τους φόρους. Τίποτε δε θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μίκαελ Φουκς αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), , σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ισχυρίστηκε ότι, «η Ελλάδα δεν σώζεται, είναι απλά Μαθηματικά».

«Η διοίκηση εκεί ούτε έχει τη βούληση ούτε είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις – ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε το οτιδήποτε», υπογράμμισε ο κ. Φουκς (CDU), προσθέτοντας ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει «φρέσκο χρήμα» για την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Παρατήρησε μάλιστα ότι η αντίσταση προς περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα στο γερμανικό Κοινοβούλιο αυξήθηκε από ψηφοφορία σε ψηφοφορία.

Πλειοψηφία στη Βουλή για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν θεωρεί πιθανή και ο οικονομικός εμπειρογνώμονας των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Χέρμαν Ότο Σολμς.

Μάλιστα δεν βλέπει άλλη πιθανότητα από το «να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να εισαγάγει ένα δικό της νόμισμα, ώστε να ανακτήσει, μέσω μιας γρήγορης υποτίμησης, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να χορηγεί περαιτέρω βοήθεια σε χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, μόνο έναντι εγγυήσεων.

ΕΥΡΩΠΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...