Κούρεμα του χρέους βλέπει η Barclays για την Κύπρο

Κούρεμα του χρέους βλέπει η Barclays για την Κύπρο
Το αρνητικό τίτλο «το PSI (Κούρεμα) μπορεί να αποφευχθεί με μια μελλοντική παρέμβαση του Ευρωπαϊκή Μηχανισμού Στήριξης» φέρει η τελευταία έκθεση της Barclays για την Κύπρο. 
Η Τράπεζα θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος της Κύπρου μπορεί να ανέβει σε μη διατηρήσιμα επίπεδα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί η συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της οικονομίας. Δηλαδή να επιβληθεί ένα κούρεμα.

Ο τελικός λογαριασμός, σύμφωνα με την Barclays αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ των 10,6 δις και 18,4 δις ευρώ. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 59% και 103% του ΑΕΠ αντίστοιχα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αυξηθεί ανάλογα το συνολικό δημόσιο χρέος, εφόσον το μεγαλύτερο μέρους του ποσού προορίζεται για την αναχρηματοδότηση του χρέους που θα λήξει μέχρι και το 2016. Στο αναμενόμενο σενάριο καθορίζεται ότι το συνολικό χρέος της Κύπρου θα πιάσει κορυφή το 2014 και θα ανέλθει στο 105,6%τ ου ΑΕΠ το οποίο είναι διατηρήσιμο.

Εάν όμως επαληθευθούν τα χείριστα, δηλαδή αυξηθούν οι μελλοντικές επισφάλειες των χρηματοπιστωτικών ιδρωμάτων (τραπεζών και συνεργατικών) στα 9,3 δις, τότε το δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει το 160% του

ΚΥΠΡΟΣ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...