Κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο φορολογικό

Κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο φορολογικό
Την Παρασκευή και εν μέσω πολλών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ψηφίζεται το νέο φορολογικό.

Κάθε ευρώ από τα επιπλέον φορολογικά έσοδα που επιδιώκουμε, είναι ένα ευρώ που σώζουμε από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα. Και αυτό το θεωρώ και θα συνεχίσω να το θεωρώ σημαντική επιτυχία» ανέφερε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καλώντας την Ολομέλεια του Σώματος να υπερψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ως “πρώτο βήμα για μία ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση”.

Απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης, ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως οι βουλευτές της “στερούνται εναλλακτικών προτάσεων”, τονίζοντας παράλληλα: “Ψελλίζουν περίεργα πράγματα, που δεν στέκουν ούτε σε αίθουσες πανεπιστημίου για πρωτοετείς φοιτητές. Μας προτείνουν στην ουσία να ακολουθήσουμε σχήματα και παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία. Δεύτερον, στερούνται πνεύματος αυτοκριτικής. Μέχρι πριν από δύο μήνες μας έλεγαν ότι έχουμε αποτύχει, ότι δεν θα πάρουμε τα χρήματα, ότι δεν θα πάρουμε επιμήκυνση, ότι η οικονομία δεν πάει καλά”.

Ο υπουργός Οικονομικών συνοψίζοντας το νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες όπως τα «βαριά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικές με την τεκμηρίωση των τιμών διασυνοριακών ενδοομιλικών συναλλαγών, που θα αποθαρρύνουν τις αθέμιτες πολιτικές μεγάλων εμπορικών ομίλων εις βάρος των καταναλωτών και του δημόσιου ταμείου».

Η ολοκλήρωση του φορολογικού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την ένταξη από το 2015 και του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο θα φορολογείται βάσει βιβλίων εσόδων-εξόδων, με εξαιρέσεις που θα υπάρξουν για τα μικρά εισοδήματα.

Άλλη ενδιαφέρουσα εξαγγελία υπήρξε αυτή για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων, ώστε να εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα όλες οι πιθανές εστίες φοροδιαφυγής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...