Κρ. Λαγκάρντ: Κρίση και αβεβαιότητα απειλούν την παγκόσμια οικονομία

Κρ. Λαγκάρντ: Κρίση και αβεβαιότητα απειλούν την παγκόσμια οικονομία
Η κρίση στην ευρωζώνη και η αμερικανική οικονομική αβεβαιότητα απειλούν την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σε συνέντευξή της στο CBS η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Στην Ευρώπη, το ερώτημα είναι πώς και πότε θα αντιμετωπισθεί για να επιλυθεί η κρίση και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πώς και πότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κατακρήμνιση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ.

«Αυτοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις, να αποφασίσουν προσλήψεις, ή να λάβουν άμεσες εξωτερικές επενδυτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ

Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ολίσθησης σε ύφεση.

Τον περασμένο μήνα, το Κογκρέσο δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την περίπλοκη υπόθεση της φορολογίας, με τη συζήτηση να αναβάλλεται για μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Οι οικονομολόγοι πάντως αναφέρουν ότι η καθυστέρηση θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ανεργίας και μιας πιθανής υποβάθμισης του δημόσιου χρέους.

Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει σε μια εβδομάδα την πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που θα κυμανθεί για το επόμενο έτος στο 3%.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...