Λέσβος: Αρνούνται να μπουν στη δομή οι πρόσφυγες – Κυβέρνηση: Ελάτε στο Καρά Τεπέ, αν θέλετε να φύγετε από το νησί

Λέσβος: Αρνούνται να μπουν στη δομή οι πρόσφυγες – Κυβέρνηση: Ελάτε στο Καρά Τεπέ, αν θέλετε να φύγετε από το νησί
Λέσβος: Αρνούνται να μπουν στη δομή οι πρόσφυγες – Κυβέρνηση: Ελάτε στο Καρά Τεπέ, αν θέλετε να φύγετε από το νησί

Γίνεται προσπάθεια να πεισθούν να μπουν στη νέα δομή όσοι ζουν στο δρόμο, στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες, επιχειρήσεων της περιοχής, γίνεται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Άνοιξε η δομή που βρίσκεται στο πεδίο βολής πίσω από το Καρά Τεπέ, καθώς έχουν στηθεί οι σκηνές που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο σημείο την Παρασκευή. Μάλιστα, τα σκαπτικά οχήματα του στρατού συνέβαλαν στη διαμόρφωση της νέας δομή.

Υπενθυμίζεται ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Μετανάστευσης να πεισθούν να μπουν στη νέα δομή όσοι ζουν στον δρόμο, στα κτήματα γύρω από την εθνική οδό αλλά και σε αύλειους χώρους, ακόμα και σε ταράτσες, επιχειρήσεων της περιοχής. Οι επιχειρήσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένων και δυο μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και δεκάδων μικρών βιοτεχνιών, μεταφορικών εταιρειών και επιχειρήσεων τροφοδοσίας με τρόφιμα, δεν έχουν λειτουργήσει από την περασμένη Τετάρτη.

Με ένα φυλλάδιο στα αγγλικά, ενημερώνονται όλοι ότι ο μόνος τρόπος να φύγουν από το νησί είναι να μπουν στη νέα δομή, να ελεγχθούν ιατρικά και να ταυτοποιηθούν. Σε αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί και το ότι από το πρωί εξετάζονται αιτήσεις ασύλου μόνο όσων έχουν μπει στη νέα δομή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα δομή έχει γεμίσει με σκηνές, ωστόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν δέχονται να μπουν σε αυτή.

14 κρούσματα κορωνοϊού στη νέα δομή

Συνολικά 14 πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν προκειμένου να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, αμέσως τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί. Συνολικά από το Σάββατο το απόγευμα, μέρα που ο νέος καταυλισμός άνοιξε, έχουν μπει σε αυτόν 550 άτομα. Πάντως χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στον καταυλισμό χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «νέα Μόρια».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...