Λοβέρδος: Σε επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό «παραλήρημα μεγαλείου» ο Ερντογάν

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο μεταπραξικοπηματικό “παραλήρημα μεγαλείου”», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού κράτους για την κυπριακή σημαία, αλλά και συνολικά την τοποθέτησή του για το Κυπριακό, στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει ότι «χωρίς να ντρέπονται, συμμετέχουν στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει με μεγάλη προσοχή τη στάση της και να επιτείνει τη συνεργασία της με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ειδικά μετά τον εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού, η στάση της Άγκυρας προβληματίζει και ως προς τα πάσης φύσης ενδεχόμενα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα», πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...