Λουντ και Ουζουνίδης «σκότωσαν» τον κάκιστο ΠΑΟΚ

ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ 1-0 ΤΟΥ «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» – «ΣΟΥΠΑ» ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι στη Λεωφόρο, επικρατώντας 1-0 του κάκιστου ΠΑΟΚ με το γκολ του Λουντ στο 70′ στην πρώτη εμφάνιση του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Οι «πράσινοι» δεν έπαιξαν… μπαλάρα, αλλά είχαν συνοχή, ήταν πιο φρέσκοι εν αντιθέσει με το προηγούμενο διάστημα και τελικώς με τους τρεις βαθμούς ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και τους 18, παραμένοντας στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού (+7).

Τρίτη συνεχόμενη ήττα στη Σούπερ Λίγκα για τον κακό και χωρίς φαντασία «δικέφαλο του βορρά», ο οποίος έχει… κάτσει στους 11 και βυθίζεται ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια.

Απείχαν από το «Απόστολος Νικολαΐδης» οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. «Δίνετε άλλοθι στους ψεύτες και κλέφτες. Στελέχη ανίκανα και μισθοφόροι παίκτες. Ζητούνται στελέχη με ψυχή, μάγκες με νοοτροπία Παναθηναϊκή», το πανό που σήκωσαν στο άδειο πέταλο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα και δημιούργησε δύο καλές στιγμές, η πρώτη στο 1’ όταν ο Κουλιμπαλί προσπάθησε να βρει με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μπεργκ αλλά ο Μπρκιτς βγήκε έγκαιρα και καθάρισε τη φάση, ενώ στο 4’ από εκτέλεση φάουλ του Γουακάσο ο Μάτος πρόλαβε με το κεφάλι τον Μολέδο και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μετά το δεκάλεπτο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα και έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και στο 17’ έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο μετά από κόρνερ του Κάμπος και διώξιμο της «πράσινης» άμυνας έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Λέοβατς έπιασε εξαιρετικό ευθύβολο σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αμφότερες οι ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα την αμυντική τους ισορροπία και έπαιρναν δύσκολα ρίσκα στο παιχνίδι τους, με συνέπεια να μην δημιουργούνται ευκαιρίες και το θέαμα γενικώς να είναι κακό.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ περίμεναν στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και πρέσαραν οργανωμένα με στόχο να κλέψουν τη μπάλα και να βγουν στο τρανζίσιον, πλην όμως δεν βρήκαν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν.

Το μεν «τριφύλλι» είχε ξεκάθαρο στόχο να θωρακίσει τις πτέρυγες και τις απειλές των Κάμπος και Ροντρίγκες, ο δε «δικέφαλος» να κοπεί η τροφοδότηση προς τους Ιμπάρμπο και Μπεργκ. Η ανασταλτική στρατηγική τους απέδωσε καρπούς, ωστόσο, δημιουργικά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να παράγει φάσεις.

Μία κεφαλιά του Κουλιμπαλί που μπλόκαρε εύκολα ο Μπρκιτς από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες στο 42’ ήταν η τελευταία υποψία ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις τελικές έναντι μίας του ΠΑΟΚ και οριακά (51-49%) την κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 50’ όταν ο Γουακάσο έβγαλε σέντρα-σουτ με τον Μπρκιτς να διώχνει σωτήρια και τον Μπεργκ να μην προλαβαίνει, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Κάνιας που έφυγε ψηλά άουτ στο 57’. 

Σε μία ανύποπτη στιγμή οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 70’ όταν ο Λουντ με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Μπρκιτς που έμεινε «άγαλμα» και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της κλειστής του γωνίας (1-0).

Στο 74’ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βιγιαφάνιες να συνδυάζεται με τον Μπεργκ και να σουτάρει ψηλοκρεμαστά άουτ, ενώ στο 75’ το σουτ του Μπουμάλ από το ύψος της περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ. 

Στο 82’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη σε σέντρα του Κάνιας που πέρασε άουτ.

Διαιτητής: Αν. Παπαπέτρου (Αθήνας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού επέλεξε ως σχηματισμό το 4-4-2 στην ευθεία, με τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Ζέκα και Λουντ κεντρικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες δεξί χαφ, τον Γουακάσο στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τον Ιμπάρμπο σε πιο ελεύθερο ρόλο δίπλα στον Μπεργκ στην επίθεση. Στο 62’ ο Λέτο αντικατέστησε τον Ιμπάρμπο και ο Μπουμάλ τον Γουακάσο, ενώ στο 89’ ο Ρέις πήρε τη θέση του Μπεργκ για τα τελευταία λεπτά.

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-1-4-1 με τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Μάτος δεξιά στην άμυνα, τους Βαρέλα και Κρέσπο στόπερ, τον Λέοβατς αριστερό μπακ, τον Κάνιας 6άρι με τους Τσίμιροτ και Σάκχοφ μπροστά του ως κεντρικούς μέσους, τον Κάμπος δεξί χαφ, τον Ροντρίγκες αριστερό και τον Κουλούρη επιθετικό κορυφής.

Στο 51’ ο Μαλεζάς μπήκε στη θέση του Λέοβατς και ο Κάνιας πέρασε αριστερό μπακ, ενώ άλλαξαν πλευρές οι Ροντρίγκες και Κάμπος. Στο 80’ ο Αθανασιάδης αντικατέστησε τον Κουλούρη.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (61’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (61’ Λέτο), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ (89’ Ρέις)

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης)

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...