Λούλα: «Επέστρεψα»

Λούλα: «Επέστρεψα»
Λούλα: «Επέστρεψα»


10/11/2019 – 10:45

Η αποφυλάκιση του Ινάσιο Λούλα έλαβε «πανηγυρικές διαστάσεις» με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας να εμφανίζεται ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του και να δηλώνει ότι η Αριστερά μπορεί να κερδίσει ξανά τη προεδρία στις εκλογές του 2022.

Ντυμένος στα μαύρα ο Λούλα μίλησε στο Σάο Πάολο δηλώνοντας «θα παλέψουμε πολύ, η μάχη είναι καθημερινή» ενώ το κοινό φώναζε συνθήματα υπέρ του κρατώντας κόκκινες σημαίες. 
Ο 74χρονος πολιτικός υπόσχεται να φέρει την ενέργεια ενός… 30χρονου στους δρόμους. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σχολίασε τη νίκη του Μπολσονάρο στις προηγούμενες εκλογές επισημαίνοντας ότι ο λαός πρέπει να σεβαστεί τα αποτελέσματα των δημοκρατικών εκλογών και να εργαστεί ώστε να νικήσει την ακροδεξιά το 2022.

Ακόμη, κάλεσε τον λαό να δείξει αλληλεγγύη σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι το πλάνο του για την κατασκευή τείχους στα σύνορα δεν είναι αποδεκτή και στοχεύει στους φτωχούς. 

«Ο Τραμπ θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα των Αμερικανών και να μην ασχολείται με τους Λατινοαμερικάνους. Δεν εκλέχθηκε για να είναι ο σερίφης του πλανήτη» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Δίνοντας μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους και την κυβέρνηση, είπε: «θέλω να τους πω ότι επέστρεψα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη ότι ένας πολίτης μπορεί να φυλακιστεί μόνο εφόσον όλες οι εφέσεις του στα δικαστήρια έχουν απορριφθεί. 

Μετά από την απόφαση αυτή ο Λούλα αποφυλακίστηκε μετά από 19 μήνες εγκλεισμού.

Ακόμη μάχεται για την καταδίκη του που σχετίζεται με υπόθεση διαφθοράς και άμα χάσει την υπόθεση ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή. 

Για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε υπόθεση που αφορούσε στην ανακαίνιση εξοχικού που σκόπευε να αγοράσει με αντάλλαγμα την ανάθεση συμβάσεων σε κατασκευαστική εταιρεία κατηγορήθηκε ο Λούλα. Η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, από 12 σε 8 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. 

Ο ίδιος αρνείται την κάθε εμπλοκή του και κατηγορεί τους εισαγγελείς και τον Σέρτζιο Μόρο, που είναι ο δικαστής που τον καταδίκασε και τώρα εκτελεί χρέη υπουργού Δικαιοσύνης. 

Ο Μόρο δήλωσε ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου πρέπει να γίνει σεβαστή, όμως το Κογκρέσο θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα.

Η απάντηση των υποστηρικτών του Μπολσονάρο εκφράστηκε με διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις υπέρ του ακροδεξιού προέδρου, όμως η συμμετοχή ήταν πολύ χαμηλή.

Ο γιος του Μπολσονάρο, Εντουάρντο, σχολιάζοντας την απελευθέρωση του Λούλα, ανέφερε ότι αυτό θα συσπειρώσει τους οπαδούς του Εργατικού Κόμματος, ενώ ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δεν έχει κάνει καμία τοποθέτηση.
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...