Μέρκελ: Απειλή για την Ευρωζώνη ένα νέο «κούρεμα» χρέους

Μέρκελ: Απειλή για την Ευρωζώνη ένα νέο «κούρεμα» χρέους
Μια δεύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα δημιουργούσε μαζική ανασφάλεια στην Ευρωζώνη, προειδοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μία ημέρα μετά το «φρένο» που έβαλε στη συζήτηση περί νέου «κουρέματος» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε σημερινές δηλώσεις της η κ. Μέρκελ επεσήμανε τις πιθανές συνέπειες μιας νέας αναδιάρθρωσης χρέους στη ζώνη του ευρώ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ζητήσουν και άλλες χώρες μια αντίστοιχη συμφωνία. Σημειώνεται ότι, πέραν της Ελλάδας, οικονομική βοήθεια έχουν λάβει επίσης η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος.

Άλλη μια συμφωνία για αναδιάρθρωση χρέους «θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοια μαζική αβεβαιότητα μεταξύ όλων των επενδυτών στην Ευρωζώνη που θα έθετε σε κίνδυνο ό,τι πετύχαμε τα τελευταία χρόνια», είπε η γερμανίδα καγκελάριος.
Η Άγκελα Μέρκελ παραχωρεί σήμερα την ετήσια συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Στη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην Αθήνα, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ συνέστησε να σταματήσει η όποια συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετων κινήσεων μείωσης του ελληνικού χρέους από την τρόικα, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...