Μέσα στον Ιούλιο τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

oga-650x300Μέσα στον Ιούλιο θα αρχίσει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στους πρώτους δικαιούχους και τμηματικά θα χορηγηθούν σε όλους όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων καθώς και των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών μέσω του ΤaxisNet συνεχίζεται και οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση (έντυπο Α21) προκειμένου να τους χορηγηθούν τα νέα επιδόματα.

Δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα θεσπίστηκαν δύο καινούρια επιδόματα:

1. Tο ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, με το οποίο αναμορφώθηκε το καθεστώς των προϋφιστάμενων, πολυάριθμων οικογενειακών επιδομάτων, που καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν έστω και ένα παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.

2. Tο ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που αποτελεί επιπρόσθετη παροχή προς τις οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ και προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος για οικογένειες με τέσσερα και άνω τέκνα κατά 3.000 ευρώ.

πηγή:thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κλικ για μεγέθυνση Χωρίς επιδόματα για πάρα πολλούς μήνες μένουν πλέον χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με σοβαρό τον κίνδυνο μιας εκτεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αιτία για το εν λόγω φαινόμενο είναι η πρωτοφανής αδιαφορία και αναλγησία ων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι ηγεσίες των οποίων δεν έχουν ακόμη καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησης των ειδικών επιδομάτων για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...