«Μασάζ» Αχτσιόγλου-Πετρόπουλου στους βουλευτές

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις ασφαλιστικές εισφορές στο παρά πέντε της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, συνεχίστηκε για άλλη μία μέρα το «μασάζ» στον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα όλων να στρέφεται στην επικείμενη κρίσιμη ψηφοφορία.

Οι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου και Τάσος Πετρόπουλος ενημέρωσαν την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ στη διαδικασία μετείχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά πληροφορίες, η υπουργός κ. Αχτσιόγλου έλαβε το λόγο και ξεκαθάρισε πως η αλλαγή σε σχέση με τις εισφορές δεν θα γίνει φέτος, αλλά το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι για το 2017 παραμένουν ως έχουν. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην αλλαγή στον 4387/16 για το ασφαλιστικό, εξήγησε ότι με την κατάργηση των ασφαλιστικών κλάσεων, οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων υπολογίζονται στη βάση του καθαρού εισοδήματος. Δηλαδή, έσοδα μείον έξοδα, μείον τις εισφορές της προηγούμενης χρονιάς. Με την αλλαγή που θα ισχύσει το 2018, η βάση υπολογισμού θα έχει μια διαφορά, καθότι δεν θα αφαιρεί κανείς τις εισφορές της προηγούμενης χρονιάς, αλλά θα έχει για έκπτωση ένα 15%.

Εν ολίγοις ο υπολογισμός θα είναι : καθαρό εισόδημα, μείον έξοδα, μείον μία έκπτωση της τάξεως του 15%. Και έτσι θα υπολογιστούν οι εισφορές του 2018.

Ο υπουργός Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της περίπου τρίωρης συνεδρίασης στη Βουλή έκανε αναφορά στα εξής θέματα: Τη δυναμική της συζήτησης αυτήν τη στιγμή, τις συζητήσεις στο Μπάρι στους G7 για το χρέος, τη συζήτηση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας αναφορικά με το δημοσιονομικό μονοπάτι από το 2018 και μετά, από το οποίο εξαρτάται και ο προσδιορισμός, το εύρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.Στο πλαίσιο αυτής της γενικής συζήτησης, επισημάνθηκε από τον κ. Τζανακόπουλο και το γεγονός ότι από τη συμπεριφορά των αγορών φαίνεται ότι μερικώς προεξοφλείται θετική κατάληξη στην όλη συζήτηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος, η κ. Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, δέχτηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με τη συμφωνία. Ζητήθηκαν διευκρινίσεις και για τη συζήτηση για το χρέος, και ειδικότερα λεπτομέρειες σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018, ενώ υπήρξαν ερωτήσεις με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων για το αν και κατά πόσον ισχύουν όσα γράφονται για κάποια μέτρα και αντίμετρα, και για το χρέος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/283587-Masaz-Achtsiogloy-Petropoyloy-stoys-boyleytes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...