Μεγάλη δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Μεγάλη δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές!
Ετοιµη για εντυπωσιακές εκπλήξεις και ανατροπές στις επερχόµενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εµφανίζεται η κοινωνία.

Αυτό αποτυπώνεται στη δηµοσκόπηση της Metrisi για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Οι πολίτες αξιολογούν ως πολύ σηµαντικό τον ρόλο του δηµάρχου της περιοχής, σε αντίθεση µε αυτόν του βουλευτή ή του περιφερειάρχη, ενώ για πρώτη φορά είναι σαφέστατη η αποστασιοποίησή τους από τα κόµµατα και τα στελέχη που διεκδικούν τα χρίσµατα, στέλνοντας το δικό τους ξεκάθαρο µήνυµα προς το πολιτικό σύστηµα.

Στο ερώτηµα «ποιος από τους εκλεγµένους εκπροσώπους θεωρείτε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προβλήµατα της περιοχής σας», οι πολίτες υποδεικνύουν τους δηµάρχους µε ποσοστό 42,2% έναντι 39,1% της απάντησης «κανένας», 9% για τον περιφερειάρχη και µόλις 3,1% για τον βουλευτή (!).

Ακόµη πιο ξεκάθαρο είναι το µήνυµα στο επόµενο ερώτηµα για τα κριτήρια επιλογής του δηµάρχου. Το 38,8% θέλει να είναι κοντά στουςπολίτες, ενώ το 22,2% να είναι έντιµος. Σηµαντικά ποσοστά δίνουν ακόµη µε 16,2% στους γνώστες της Τ.Α. και 15,1% σε όσους έχουνπροτάσεις για τα προβλήµατα της περιοχής. Η επαγγελµατική επιτυχία του υποψηφίου φαίνεται να έχει πολύ µικρή επιρροή, µε 1,2%, ενώ είναι άκρως εντυπωσιακό -και στέλνει ηχηρό µήνυµα στο πολιτικό σύστηµα- ότι µόλις το 0,7% θα τον ψήφιζε επειδή έχει τη στήριξη από το κόµµα που ψηφίζει ο ερωτώµενος.

Επίσης, στο ερώτηµα εάν συµφωνούν ή διαφωνούν µε την ύπαρξη χρισµάτων από τα κόµµατα στους υποψήφιους δηµάρχους, το 11,8% συµφωνεί, το 72,9% διαφωνεί, ενώ δεν απαντά το 15,3%.

Σχετικά µε τη µεταβίβαση περισσότερων αρµοδιοτήτων από την κεντρική κυβέρνηση προς τους δήµους, το 57,5% των πολιτών συµφωνεί, ενώ το 26,9% διαφωνεί. ∆εν απαντά το 15,6% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτηµα «πόσο ικανοποιηµένοι είστε από τις υπηρεσίες που σας προσφέρει ο δήµος στον τόπο κατοικίας σας», 5,3% εµφανίζεταιπολύ ικανοποιηµένο, 23,8% αρκετά, 26,7% λίγο, ενώ 41,9% καθόλου. ∆εν παίρνει θέση το 2,4%.

Οσο για το πόσο κοντά στα προβλήµατά τους την περίοδο της κρίσης αισθάνθηκαν τον δήµο, το 2,7% των ερωτηθέντων απαντά «πολύ», 14,9% «αρκετά», 24,2% «λίγο» και 52,5% «καθόλου».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...