Μεγάλη κοροϊδία τα εγγυημένα δάνεια

Μεγάλη κοροϊδία τα εγγυημένα δάνεια
Μεγάλη κοροϊδία τα εγγυημένα δάνεια


16/05/2020 – 16:06

Μόνο οι βαρόνοι της διαπλοκής έχουν πρόσβαση σε φθηνό χρήμα – Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χαροπαλεύει στην εντατική χωρίς καμιά βοήθεια

Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών εμφανίζεται οργισμένη με την κοροϊδία των λεγόμενων εγγυημένων δανείων, τα οποία είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφικές συνέπειες εξαιτίας της πανδημίας.

Σχεδόν οι οκτώ στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις για διάφορους λόγους αποκλείονται από τη χρηματοδότηση.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί αναγκαστικά σε μαζικά λουκέτα και απολύσεις.

Πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα έχουν μόνο οι βαρόνοι της διαπλοκής, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους είναι φορτωμένες με τοξικά δάνεια δισεκατομμυρίων και από την πρώτη μέρα της κρίσης κατέβασαν ρολά για να πληρώνει το δημόσιο τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Προφανώς οι λεγόμενοι νταβατζήδες έχουν διασφαλίσει σε μόνιμη βάση προνομιακές σχέσεις με το σύστημα σε αντίθεση με τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες άντεξαν δέκα χρόνια εφιαλτικά μνημόνια αλλά κινδυνεύουν να βάλουν τώρα λουκέτο.

Η κυβέρνηση και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να διασωθεί η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα.

Γιατί με τους όρους που τίθενται για τις εγγυήσεις η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα μείνει χωρίς κεφάλαια κίνησης.

Ακόμα και η επιστρεπτέα προκαταβολή συνιστά ένα δάνειο με σκληρούς όρους που δεν μπορούν να το φορτωθούν οι επιχειρήσεις, όταν βασική προϋπόθεση που τίθεται είναι να μην γίνουν απολύσεις στο προσωπικό.

Γιατί οι επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές της εστίασης οι οποίες με συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν μπορούν να κρατήσουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν την κρίση.

Η αγορά απαιτεί τολμηρές πρωτοβουλίες πριν αρχίσουν τα λουκέτα.

Γιατί το ζητούμενο είναι η επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν το κράτος και το τραπεζικό σύστημα αποφασίσει στην παρούσα φάση να τις κρατήσει στη ζωή με κεφάλαια κίνησης και πραγματικά εγγυημένα δάνεια.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...