Μεσολόγγι:Άδεια πόλη μυρίζει λιβάνι Σάββατο Λαζάρου(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν 194 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου .

Μια πόλη έρημη λόγω των  απαραιτήτων  μέτρων για την αποφυγή και διασπορά του κορωνοϊού αλλά οι κάτοικοι της δεν ξέχασαν ότι αυτή την βραδιά οι πρόγονοι τους πήραν την απόφαση να θυσιαστούν στο όνομα της Ελευθερίας.Μια πόλη έρημη μεν αλλά παντού κυριαρχεί η μυρωδιά από το λιβάνι μιας και σαν ελάχιστο φόρο τιμής στα πιο πολλά σπίτια άναψαν κεράκια και έκαψαν λιβάνι όπως έκαναν τα παλιά χρόνια οι κάτοικοι αυτή την ημέρα.

Φέτος δεν παρέλασαν οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για αν αποδώσουν τιμή στους Εξοδίτες και ο δρόμος της πομπής από τον Μητροπολιτκό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα προς τον Κήπο Των Ηρώων ήταν ανατριχιαστικά έρημος και να κυριαρχεί “εκκωφαντική ” σιωπή.

Φτάνοντας στον Κήπο Των Ηρώων όπου η πόρτα είναι κλειδωμένη κόσμος είχε αφήσει κεράκια και λουλούδια κάνοντας τον σταυρό τους με δάκρυα στα μάτια . Η θλίψη κυριαρχούσε στα πρόσωπα του απλού κόσμου ,βουβοί κοιτούσαν ο ένας τον άλλον και μιλούσαν μόνο τα μάτια. “Τι κάνουμε…ας έχουμε υγεία και του χρόνου όλοι μαζί πάλι θα τιμήσουμε τους προγόνους μας όπως τους αρμόζει “.

To onairnews περπάτησε τον δρόμο της πομπής και σας παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο

Φέτος οι Εορτές Εξόδου Μεσολογγίου είναι διαφορετικές , είναι βουβές αλλά οι κάτοικοι της δεν ξεχνούν…

Τιμή και Δόξα στους Ηρωικούς Εξοδίτες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...