Μετωπική σύγκρουση για τη Novartis

Μετωπική σύγκρουση για τη Novartis

Η ΝΔ επιχειρεί να απαξιώσει τη δικαστική έρευνα

Ποιοί πολιτικοί κινδυνεύουν με παραπομπή

ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία προκαλεί η διερεύνηση του σκανδάλου της NOVARTIS η οποία μέσα σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί.

Στην Πειραιώς τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο παραπομπής κορυφαίων στελεχών του κόμματος όπως και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Γι’ αυτό επιχειρούν να απαξιώσουν την έρευνα και να διαχειριστούν πολιτικά το πόρισμα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι διαρροές για δήθεν κυβερνητική ανάμειξη στη δικαστική έρευνα.

Στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση δεν χειραγωγούνται, δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται.

Αυτό δεν εμποδίζει κορυφαία στελέχη της ΝΔ και φιλικά τους Μέσα Ενημέρωσης να επιτίθενται κατά των δικαστών και να απειλούν αμφισβητώντας συνολικά τη δικαστική έρευνα.

Η τακτική αυτή έχει σχέση με τη διαχείριση του πορίσματος.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν καταλήξει σε μια τυχοδιωκτική τακτική και ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν το πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Σε περίπτωση παραπομπής στελεχών τους θα μιλήσουν για πολιτικές διώξεις πολώνοντας επικίνδυνα το κλίμα με κίνδυνο να τραυματιστεί το κύρος της Δικαιοσύνης.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν φτάσει σε σημείο να απειλούν με ειδικά δικαστήρια υπουργούς της κυβέρνησης με το πρόσχημα ότι δήθεν βρίσκονται πίσω από τη σκευωρία της παραπομπής κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Με δεδομένη την επικίνδυνη πόλωση που προκάλεσε η Συμφωνία των Σκοπίων και η διχαστική ρητορική των λεγόμενων… Μακεδονομάχων, μια ανοιχτή σύγκρουση για τη NOVARTIS μπορεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό κλίμα.

Το πόρισμα των Δικαστών αναμένεται να εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες και γι’ αυτό στην Πειραιώς βρίσκονται σε θέση μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, αναμένονται διώξεις κατά δύο πολιτικών.

Πρόκειται για δύο πρώην υπουργούς που προέρχονται ο πρώτος από τη Νέα Δημοκρατία και ο δεύτερος από το ΚΙΝΑΛ.

Για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν παραπομπές.

Βέβαια δεν αποκλείεται για κάποιους πολιτικούς που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις να αποφασιστεί η συνέχιση της έρευνας.

Οι παραπομπές είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσουν μετωπική σύγκρουση σε ολόκληρη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένοι να καλύψουν πολιτικά τα όποια στελέχη τους παραπεμφθούν και στην κατεύθυνση αυτή διαμορφώνουν το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να καταγγείλουν πολιτικές διώξεις.

Αντίθετα η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι σέβεται την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης και θεωρεί ότι τα βρόμικα παιχνίδια της αντιπολίτευσης αποσκοπούν στο να συγκαλύψουν τις ευθύνες των πολιτικών που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της NOVARTIS που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες δις ευρώ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352791-Metopike-sygkroyse-gia-te-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...