Μοιραία για το Μεσολόγγι η μη εκλογή ντόπιου βουλευτή τον περασμένο Ιούνιο.Του Δημήτρη Μαλαβέτα

Του Δημήτρη Μαλαβέτα

Με «οφθαλμοφανή» την εξ υστέρων  παρέμβαση για αλλαγή της έδρας του κεντρικού Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο θέλουμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε σαφής πολιτική παρέμβαση μιας και τα όποια τεχνοκρατικά κριτήρια δεν λήφθηκαν υπόψη στο τελικό σχέδιο.

Και αυτό είναι το κομβικό σημείο για το Μεσολόγγι τόσο σε αυτό το ζήτημα όσο και σε άλλα που έρχονται όπως του Νοσοκομείου. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία υπάρχει έλλειμα στιβαρής πολιτικής εκπροσώπησης, σε επίπεδο Κοινοβουλίου.

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει βουλευτής που θα προασπιστεί το Μεσολόγγι, όταν ανακύπτουν τέτοια θέματα.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2013 με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και τη διάλυση του ΤΕΙ, αλλά και το 2010 με την ίδρυση του εφετείου στο Αγρίνιο.

Θα μου πείτε «κάνεις προπαγάνδα για τον Λιβανό;». Η απάντηση είναι σαφής: «Θα πρέπει οι πολίτες της περιοχής του Μεσολογγίου να λαμβάνουν αυτό το κριτήριο ως κύριο στην ψήφο τους ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψηφίζουν» και συνεχίζω «στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού οι Ναυπάκτιοι ψηφοφόροι της ΝΔ στήριξαν μαζικά τον Θανάση Παπαθανάση και στο συγκεκριμένο ζήτημα του δικαστικού χάρτη δρέπουν καρπούς (σ.σ. η Ναύπακτος έδρα περιφερειακού Πρωτοδικείου). Στο Μεσολόγγι ο Λιβανός ψηφίστηκε μαζικά;»

Θυμίζω, επίσης ότι το 2018 η κυβερνητική τότε βουλευτής, Μαρία Τριανταφύλλου  ήταν που έκανε παρέμβαση ώστε η κοσμητεία της Γεωπονικής Σχολής, να έχει έδρα το Μεσολόγγι. Παρέμβαση που φυσικά ελάχιστα αναγνωρίστηκε από του Μεσολογγίτες «συντρόφους» της, λίγους μήνες αργότερα στις εκλογές του Ιουνίου του 2019.

Να πάμε τώρα στα της σημερινής αντιπολίτευσης. Η στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι υποκριτική, καθώς σαφής απάντηση στο ερώτημα «εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην ίδρυση μόνο ενός πρωτοδικείου που θα είναι η έδρα;» δεν υπήρξε.

Να μην ξεχνάμε και την γκάφα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτου Ζαμπάρα με το πλακάτ που κράτησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο, όταν και άνοιξε το ζήτημα της έδρας του Πρωτοδικείου. Και όταν αντιλήφθηκε τη γκάφα έτρεχε να μαζέψει την παραπάνω φωτό. 

Εκτίμηση μας είναι ότι στο τέλος για τις δυο περιφέρειες που υπάρχει ζήτημα Αιτωλοακαρνανία και Βοιωτία, η Βουλή θα αποφασίσει, ή «Μεσολόγγι και Λειβαδιά» ή «Αγρίνιο και Θήβα».

Σε δυο εβδομάδες θα γνωρίζουμε…

Υ.Γ. 1. Επιεικώς απαράδεκτες οι δηλώσεις του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου που παρομοίωσε “το Μεσολόγγι με ενορία της πόλης του”.

2. Ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν νομοθετούν. 

Δημήτρης Μαλαβέτας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...